Ledelse i Bavarian Nordic sælger aktier

Salg følger hård kritik af Asger Aamund for udtalelser om salgsovervejelser.

•Ledelse og bestyrelsesmedlemmer i Bavarian Nordic solgte onsdag ud af aktier i selskabet.

I alt blev der solgt for knap 66 mio. kr., heraf solgte adm. direktør Peter Wulff for godt 15 mio. kr. Det viser en opgørelse fra selskabet.

Salget sker, efter at en længe ventet milliardordre til USA kom i hus forleden. Kort efter skabte bestyrelsesformand Asger Aamund opsigt med udtalelser om, at han overvejede at sælge aktier i selskabet.

Ud over Peter Wulff solgte to bestyrelsesmedlemmer for knap 19 mio kr. mens fire underdirektører solgte for 31,5 mio. kr. For de øvrige medarbejdere er der tale om salg i forbindelse med en optionsordning.

Lukket for handel
»De kunne udnytte ordningen for et par måneder siden og købe aktier til en bestemt kurs. Det har de så gjort, måske endda for lånte penge. Normalt vil man købe og sælge aktierne samme dag, men det kunne ledelsen ikke her,« siger Peter Wulff.

Det skyldes, at de ledende medarbejdere havde fået lukket for handel med selskabets aktier, da Bavarian Nordic lå i afgørende forhandlinger med USA. Først nu, hvor aftalen er i hus, er der åbnet for salg.

Peter Wulff selv har solgt gamle aktier fra sit eget depot. Han henviser til, at han igennem en lang årrække har haft stort set hele depotet fyldt med Bavarian Nordic-aktier, men ikke har kunnet sælge for ikke at skabe yderligere usikkerhed om virksomhedens fremtid.

»Nu kom ordren, og så kan ingen stille spørgsmålstegn ved noget, siger Peter Wulff.

Forstår frasalg
Asger Aamund blev torsdag i Børsen skarpt kritiseret for udtalelser om, at han overvejede at sælge aktier.

Michael Voss, direktør i Fundamental Fondsmæglerselskab, der som porteføljeforvalter fulgt Bavarian Nordic tæt i en årrække, mente, at Aamunds udtalelse var med til at hæmme kursudviklingen på aktien. Men Michael Voss har forståelse for de seneste frasalg i Bavarian Nordic.

»Ledelsen skal reagere forholdsvis hurtigt. Desuden har flere af de ledende medarbejdere taget lån for at købe aktier, som de måske har siddet med i flere år,« siger Michael Voss.

/ritzau/

BRANCHENYT
Læs også