Kort nyt

British Airways satser på USA Mange større byer i Europa kan fra næste sommer få direkte fly med British Airways til amerikanske destinationer.

Den liberaliserede luftfartsaftale mellem EU og USA giver nemlig mulighed for at flyve mere frit mellem de to kontinenter. British Airways har etableret en ny afdeling, som skal undersøge og planlægge stribevis af direkte ruter til USA fra europæiske byer fra næste sommer.

Koncernchefen for British Airways, Willie Wash, udtalte for nylig, at selskabet har fået nogle fantastiske muligheder, som skal udnyttes. »Vi har i forvejen et godt brand i hele USA og i det meste af Europa. Vi vil åbne stribevis af nye ruter mellem en europæisk og en amerikansk by,« lød det fra koncernchefen.

Nye ruter til Irland og England
Der er flere nye muligheder for at flyve fra København til Irland og England. Det irske flyselskab Aer Lingus genåbner ruten Dublin-København, og der er afgang alle ugens dage. Aer Lingus lukkede ruten i 2005 efter blot nogle få måneder. SAS flyver også til den irske hovedstad, mens Ryanair flyver fra Billund til Dublin. Sterling åbner en ny rute til East Midlands, og med denne rute har Københavns Lufthavn ruter til 12 lufthavne i Storbritannien.

Lufthansa får verdens største hangar
Tyske Lufthansa er ved at bygge verdens største flyhangar ved lufthavnen i Frankfurt. Prisen er godt en mia. kr., og kæmpehangaren har netop fået taget på plads. Alene til denne konstruktion er der anvendt 3.000 tons stål. Hangaren bliver 350 meter lang, 140 meter bred og 45 meter høj. Den kan på samme tid rumme fire Airbus 380-fly samt seks stk. Boeing 747 jumbojet. Hangaren ventes færdig i 2015.

Business class sælger godt for BA
Det går godt for British Airways i Danmark, og de danske kunder efterspørger ikke mindst den dyre business class. Det britiske flyselskab omsætter i Danmark mere på business class end på økonomiklasse, der dog har de fleste passagerer. I nogle perioder er det vanskeligt at skaffe plads forrest i flyet.

Flyselskabet har netop lanceret den nye business class, der bliver installeret på de oversøiske ruter, som flyves med fly af typen Boeing 747 og Boeing 777. De nye stole på Club World, der er betegnelsen for business class hos British Airways, er 64 cm brede, og det er 25 pct. bredere end forgængerne. Stolen kan indstilles, så den når en længde på næsten to meter. Der er også over 100 film- og tv-kanaler, rum til laptop og sko samt meget mere. British Airways oplyser også, at selskabet fra næste sommerprogram rykker til den nye Terminal 5 i Heathrow, hvor også de øvrige medlemmer af Oneworld-alliancen med tiden får hjemme. Den nye terminal vil koste British Airways tæt på fem mia. kr.

Første Airbus 380 i Singapores farver
Den første af de 19 eksemplarer af det nye megafly Airbus 380, som Singapore Airlines har bestilt, er netop blevet malet i det singaporeanske flyselskabs farver. Airbus har brugt 2.200 liter miljøvenlig maling til flyets 3.100 m +2 overflade. Farvelaget er ca. 0,12 mm tykt og tåler temperaturer fra minus 60 grader til over 40 plusgrader.

Singapore Airlines er det første flyselskab, som får den nye Airbus 380 leveret, men det sker med forsinkelse. Flyet skulle efter aftalen have været flyvedygtigt sidste sommer, men det kommer først i luften til efteråret.

Singapore Airlines havde i det seneste regnskabsår 18,3 mio. passagerer, og det var en vækst på 8 pct. i forhold til regnskabsåret 2005/06.

Billigere at parkere i København
Københavns Lufthavn har åbnet et nyt parkeringsanlæg med 1.200 såkaldte economy-pladser. Udvidelsen sker for at imødekomme passagerernes ønske om billige p-pladser. Lufthavnen er jævnligt blevet kritiseret for de høje priser for at parkere bilen, og sidste år åbnede man derfor et anlæg, P15, et par km fra lufthavnen, men med lavere priser. Det nye anlæg hedder P17, og det ligger på Kystvejen ca. 2.200 meter fra Terminal 3. Det overvåges af kameraer og vagtmandskab, og der går busser døgnet rundt til og fra anlægget. I dagstimerne er intervallet ca. 10 minutter.

BRANCHENYT
Læs også