Voldsom vækst i flyrejser til USA

Antallet af flyrejsende fra København til USA er vokset med 25 pct. det seneste år.

Markedet for flyrejser fra København til USA er i voldsom vækst. Ruteflyene fra SAS, Delta Airlines og Continental Airlines mellem Københavns Lufthavn og forskellige amerikanske destinationer har det seneste år fløjet med 784.000 passagerer. Det er 25 pct. flere end i samme periode året før og det højeste antal nogensinde.

Københavns Lufthavn fik i begyndelsen af maj 2006 en helt ny forbindelse til USA, da flyselskabet Delta åbnede en ny rute til Atlanta. Senere samme måned begyndte Continental Airlines at flyve til New York, som i forvejen betjenes af SAS. Derudover har SAS ruter til Seattle, Chicago og Washington.

Det har forøget kapaciteten på ruterne over Atlanten betydeligt, og kunderne har tilsyneladende taget godt imod de nye muligheder, for alle flyselskaber erklærer, at de er godt tilfredse med udviklingen.

Den øgede konkurrence har ikke afskrækket SAS, der for nylig udvidede antallet af afgange. Frem til udgangen af august flyver selskabet til New York med yderligere fire ugentlige afgange om aftenen udover den faste daglige afgang.

»Mange rejsende, der før rejste til USA via andre europæiske storlufthavne, vælger nu at flyve direkte herfra. Det styrker Københavns position som et europæisk knudepunkt for flytrafik,« siger chef for Airline Relations Corinna Lundbæk Pedersen, Københavns Lufthavne A/S.

Opbakning til ruten
Også Continental Airlines har fået en god modtagelse på ruten til New York, som netop har fejret et års jubilæum.

»Vi er stolt af de resultater, vi har opnået i løbet af vores første år. Der har været stor opbakning til ruten, som vi vil fortsætte som led i Continentals europæiske strategi. Continental Airlines flyver nonstop til New York fra flere byer i Europa, Mellemøsten og Indien end noget andet flyselskab,« siger Charles Crowder, Senior Director Scandinavia.

Continental Airlines, der er verdens femtestørste flyselskab, glæder sig især over, at erhvervslivet har taget godt imod ruten, ligesom Københavns position som europæisk knudepunkt for krydstogtturister har bidraget kraftigt til belægningen på flyene.

Continental Airlines flyver mellem København og New York med en Boeing 757-200 med 175 sæder, heraf 16 på BusinessFirst og 159 på økonomiklasse

Væksten over Atlanten skyldes bl. a. de stærke bånd mellem erhvervslivet i Skandinavien og USA, der bidrager til en tæt trafik med forretningsfolk.

Desuden er der blandt skandinaverne stigende interesse for at rejse til USA, og det skyldes ikke mindst den lave dollarkurs, der gør det billigere at holde ferie på den anden side af Atlanten. Der er også flere og flere amerikanske turister samt krydstogtpassagerer, der besøger Danmark og Skandinavien.

BRANCHENYT
Læs også