Rekord for privat Mærsk-selskab

MÆGLERVIRKSOMHED Det familieejede kommanditselskab Maersk Broker, der handler og chartrer skibe, havde et overskud på mere end 200 mio. kr. sidste år.

• Maersk Broker, der har skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller og den nærmeste familie som ejere, tjente godt på at handle og chartre skibe sidste år. Mæglervirksomheden, der er blandt verdens største skibsmæglerfirmaer, opnåede i 2007 et rekordresultat på 207 mio. kr., mens indtjeningen året før var på 170 mio. kr.

Lønsomheden i virksomheden er særdeles god, idet omsætningen i 2006 passerede 444 mio. kr., mens den i 2005 var på 374 mio. kr.

Maersk Broker K/S lever af at købe og sælge skibe samt at indchartre og udchartre skibe. A. P. Møller - Mærsk A/S er en af de store kunder, men mæglervirksomheden har mange andre kunder, ligesom A.P. Møller - Mærsk-koncernen benytter andre mæglervirksomheder.

De to selskaber er tæt forbundne, og koncernchef Jess Søderberg er medlem af bestyrelsen i Maersk Brokers, der har Mærsk Mc-Kinney Møller som formand. De øvrige medlemmer er datteren Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla samt Executive Vice President Lars-Erik Brenøe, der også er Mærsk Mc-Kinney Møllers personlige assistent.

Selskabet er vokset
Selskabet havde tidligere adresse på Esplanaden, men i Erhvervs- og Selskabsregistret er adressen angivet som c/o advokat Lars Brenøe på dennes privatadresse i Gentofte.

Mæglervirksomheden er vokset betydeligt i de senere år. Omsætningen er mere end fordoblet i de seneste fem år, og i samme periode er resultatet før skat næsten tredoblet.

Den private forretning har eksisteret under forskellige former i mere and 90 år. A. P. Møller etablerede allerede i 1914 egen virksomhed med køb og handel med skibe. Virksomheden har nu afdelinger i Sydkorea, Hong Kong, Storbritannien, Grækenland og USA. Desuden har selskabet tidligere i år udvidet aktiviteter med et kontor i Hamborg i Tyskland. Maersk Broker K/S beskæftiger ca. 200 medarbejdere.

jenserik.rasmussen@jp.dk

BRANCHENYT
Læs også