Negativ stemning gav kursfald

Den sure stemning på de globale obligationsmarkeder havde fredag fortsat overtaget, og det endte også med kursfald hos de danske obligationer.

Det var frygt og spekulationerne, som fortsat pressede obligationskurserne, mens fredagens makroøkonomiske nøgletal fik en birolle.

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede fredag 0,33 point lavere i kurs 95,69 med en effektiv rente på 4,62 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35'erne 0,25 lavere i kurs 88,20 med en effektiv rente på 5,25 pct.

Det sker efter torsdagens massive kursfald. I fredagens sene handel blev kursfaldene (rentestigningerne) dog mindsket en anelse, og det gav aktierne et løft og dermed aktionærerne et lille pusterum.

Panikstemning
»Det virker nærmest som om, at alle har samlet sig i enstemmighed og har solgt ud af de fastforrentede papirer,« udtalte cheføkonom hos Bear Stearns, Steve Barrow til Bloomberg News.

Ved middagstid fik investorerne den tyske opgørelse over industriproduktionen for april. Produktionen faldt noget overraskende 2,3 pct. i april, når der sammenlignes med marts, da industriproduktionen steg 0,2 pct.

Analytikere adspurgt af Bloomberg News havde ventet en april-stigning på 0,6 pct.

Ved eftermiddagstid blev opgørelsen over den amerikanske handelsbalance for april præsenteret. Her blev det også til en overraskelse, idet underskuddet faldt til 58,5 mia. dollars fra 63,9 mia. dollars i marts. Ifølge Bloomberg News havde analytikerne ventet et lille fald til 63,5 mia. dollar.

Den toneangivende amerikanske T-bond lå ved dansk lukketid 1/32 point højere i kurs 95 34/32 med en effektiv rente på 5,13 pct.

RB-Børsen

BRANCHENYT
Læs også