Højere renter

• Det danske obligationsmarked sluttede tirsdag med betydelige kursfald, efter at den negative stemning tog til i eftermiddagens handel.

Det skyldtes dels, at handlen var teknisk drevet og dermed selvforstærkende, men også at de amerikanske renter fortsatte op i den indledende handel tirsdag eftermiddag.

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede tirsdag 0,36 point lavere i kurs 95,50 med en effektiv rente på 4,61 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35'erne 0,15 højere i kurs 88,17 med en effektiv rente på 5,24 pct.

Teknisk betonet
»Handlen var tirsdag teknisk betonet, og der har ikke været nogen nøgletal, som har kunnet give anledning til de store bevægelser,« udtalte senioranalytiker hos Nordea Markets Anders Matzen.

»Der er tale om et uændret billede på obligationsmarkedet, hvor historien om rentepolitikken hos den amerikanske centralbank er lig med en stor usikkerhed og derfor trækker renterne højere,« bemærkede han.

De britiske forbrugerpriser formåede ikke at overraske tirsdag formiddag, da priserne viste en stigning på 0,3 pct. i maj og 2,5 pct. på årsbasis. Det var helt på linje med forventningerne fra en rundspørge foretaget af Bloomberg News og det laveste niveau i syv måneder. Inflationstallet fra april blev sænket til 2,8 pct. fra 3,1 pct. Målet fra den britiske centralbank er en stigningstakt i inflationen på 2 pct. om året.

Eurostat præsenterede tirsdag formiddag et overraskende fald i industriproduktionen i eurozonen i april på 0,8 pct. i forhold til en stigning på 0,5 pct. måneden forinden. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde analytikerne ventet en stigning på 0,2 pct. Det skuffende tal kommer efter skuffende tal for industrien i Tyskland og Frankrig.

Den toneangivende amerikanske T-bond lå ved dansk lukketid 15/32 point lavere i kurs 94 16/32 med en effektiv rente på 5,22 pct.

RB-Børsen

BRANCHENYT
Læs også