Overflødig lov

Ny fælles EU-mærkning af kalvekød gør ikke den store forskel for danske forbrugere. Til gengæld giver det erhvervslivet en millionregning.

På trods af protester fra erhvervslivet lagde Danmark mandag stemmer til en ny fælles EU-mærkning for kalvekød.

Mærket skal efter planen gøre det mere overskueligt for forbrugerne, når de køber kalvekød, men i Danmark er situationen nærmest modsat.

Samtidig kan erhvervslivet ifølge Erhvervs- og Selskabsstyrelsen se frem til en ekstraregning på 76 mio. kr. årligt i administrative omkostninger ved det nye mærke.

I de nuværende danske regler gælder betegnelsen "kalvekød" for alle kalve, der er maksimalt 10 måneder gamle ved slagtning, men fremover er en kalv ikke bare en kalv. Hvis dyret slagtes, når det er højst otte måneder, skal det mærkes som "lyst kalvekød", men det skal derimod kaldes "kalvekød", når kalven er 9-12 måneder ved slagtningen.

Mærkningen får ikke den store effekt herhjemme, da det kun er 3 pct. af de slagtede kalve i Danmark, som er under otte måneder gamle.

/ritzau/

BRANCHENYT
Læs også