Elselskab taber på belgisk teleeventyr

Det lille østjyske elselskab Elro har tabt millioner på at starte teleselskab i Belgien.

• Det østjyske elkunder kommer til at betale for, at deres elselskab Elro forsøger at sælge billig telefoni i Belgien.

Elro ejer omkring 75 pct. af det belgiske teleselskab Dixitel, som netop har offentliggjort årsregnskab. Sidste år fik selskabet et underskud på 3,5 mio. kr. og tabte hele sin egenkapital.

Derfor har Elro været nødt til at dykke dybt i lommerne og indbetale 3,5 mio. kr. i kapitalforhøjelse til det underskudsplagede selskab.

Selskabets ledelse karakteriserer selv resultatet for »utilfredsstillende«.

Men den karakteristik bliver dog modificeret af adm. direktør i Elro og formand for bestyrelsen i Dixitel, Henry Lai Jacobsen:

»Man kan diskutere om et tab på 3,5 mio. kr. er utilfredsstillende eller ej. Vi har valgt at karakterisere det som ikke tilfredsstillende, fordi vi har den filosofi, at tingene relativt hurtigt skal gå i balance,« siger han.

Ifølge Henry Lai Jacobsen er udviklingen i teleselskabet nu vendt:

»Vi kan konstatere at udviklingen helt klart er positiv. Jeg tror, at vi nu har fået fodfæste,« forklarer han.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninger har Dixitel knap 5.000 kunder - et tal, som Henry Lai Jacobsen ikke vil bekræfte.

»Vi vil ikke offentliggøre vores kundetal. Men vi skal have flere kunder før selskabet løber rundt og skal da op i tocifrede tusindtal før det er en fornuftig forretning,« forklarer han.

Andre selskaber har forsøgt at sælge lavpristelefoni i Europa. Således trak TDC sig blødende ud af Easymobile, der har tabt omkring 100 mio. kr. på at forsøge at sælge lavprismobiltelefoni i bl.a. Holland og England.

Men netop de to markeder står højt på Dixitels ønskeliste over steder, hvor man gerne vil sælge telefoni. Dixitel har ligefrem reserveret domænenavne til brug for kommende selskaber i disse lande.

»Nu vil vi lige have gennemført succesen i Belgien først. Men jeg tror egentlig at vi har større mulighed for at lykkes end TDC. Vi er et mindre selskab og har derfor lettere ved at styre omkostningerne,« forklarer han.

Siden nytår er antallet af medarbejdere i Dixitel fordoblet - fra to til fire. Og der bliver også behov for yderligere udvidelse i løbet af i år, fastslår Heny Lai Jacobsen.

Ifølge teleanalytiker John Strand, direktør i Strand Consult, har Elro ingen chance for at lykkes.

»Det er billigere for dem at trække sig ud i dag end i morgen. Elro er dømt til at tabe og få fiasko i Belgien og de bør lade være med at gå ind på markeder som Holland og Storbritannien,« mener han.

max.stougaard@jp.dk

BRANCHENYT
Læs også