Posten snyder

Post Danmark skal efterbetale mindst 984.000 kr. til 37 deltidsansatte pakkeomdelere - foruden en bod til 3F på 100.000 kr. for brud på overenskomsten.

Det fremgår af et forlig, som selskabet har indgået med 3F.

For mere end et år siden blev det opdaget, at der var rod i ansættelsesforholdene på omdelingscentret Pakke City i København. Og først nu er regnestykket gjort op, skriver Nyhedsbrevet 3F.

»Faktisk er det ikke helt klar endnu, så beløbet kan blive lidt større. I 27 af sagerne har vi fundet alvorlige fejl, så der er udsigt til en god slat ekstra feriepenge,« siger Bent Gerster, der er faglig sekretær i 3F Lager, Post og Service.

De 37 har været ansat som timelønnede. Ifølge overenskomsten må en timelønnet højst arbejde 60 timer om måneden - ellers skal man ansættes på månedsløn.

»Nogle af dem har arbejdet op til 120 timer om måneden. Dermed skulle de være ansat som månedslønnede og have haft et nyt ansættelsesbevis. De ville også have haft ret til løn under sygdom og feriefridage, men det er de blevet snydt for. Post Danmark har ikke engang sørget for, at de fik sygedagpenge,« siger Bent Gerster, som sammen med faglig konsulent Vagn Vinstrup har optrævlet affæren.

BRANCHENYT
Læs også