Renterne steg atter

Det danske obligationsmarked lukkede onsdag med kursfald, men formåede alligevel at indsnævre det meste af formiddagens store tab hen mod den afsluttende handel.

Det amerikanske detailsalg overraskede markant ved en langt større stigning end ventet i maj, men renterne havde toppet forinden offentliggørelsen.

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede onsdag 0,17 point lavere i kurs 95,34 med en effektiv rente på 4,69 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35'erne 0,07 lavere i kurs 88,10 med en effektiv rente på 5,30 pct.

Det amerikanske detailsalg overraskede onsdag eftermiddag, da salget væltede op med 1,4 pct. i maj i forhold til måneden forinden. Analytikerne havde i gennemsnit blot ventet en stigning på 0,6 pct. Detailsalget ekskl. biler steg 1,3 pct., hvor analytikerne blot havde ventet en stigning på 0,7 pct.

Detailsalg overraskede
»Det amerikanske detailsalg overraskede positivt, og det ser ud som om, at de amerikanske husholdninger er kommet igennem med skinnet på næsen, til trods for de høje benzinpriser,« udtalte analytiker hos Danske Bank Peter Frossing onsdag eftermiddag.

Der er heller ingen anden runde effekt at spore fra det svage boligmarked og frygten for en afmatning af den amerikanske økonomi er fejet helt af bordet, bemærkede analytikeren.

Det franske Insee-institut præsenterede forbrugerpriser onsdag morgen, som viste en stigning på 0,3 pct. i maj sammenlignet med måneden forinden. På årsbasis steg priserne 1,1 pct. Begge tal var helt på linje med forventningerne fra en rundspørge foretaget af Bloomberg News.

Den toneangivende amerikanske T-bond lå ved dansk lukketid 19/32 point højere i kurs 94 16/32 med en effektiv rente på 5,21 pct.

RB-Børsen

BRANCHENYT
Læs også