Lav puls på boligmarkedet

Ny statistik fra Realkreditrådet tegner et billede af et marked, der holder vejret.

Boligejerne har fået en ny mulighed for at se, hvor lang tid, det tager at sælge et hus eller en lejlighed, eller hvor mange huse, der er til salg. Realkreditrådet præsenterede onsdag en ny boligudbudsstatistik, som hver måned tager pulsen på det danske boligmarked. Første udgave viser, at der ved udgangen af maj var 30.251 parcel- og rækkehuse, 15.444 ejerlejligheder og 8.433 fritidshuse til slag på nettet. Antallet af huse til salg er vokset 54 pct. på et år, mens antallet af udbudte ejerlejligheder og fritidshuse er steget henholdsvis 63 og 34 pct.

»Når udbuddet stiger, så er det et tegn på, at der er en afventende stemning på boligmarkedet. Der er flere købere, der venter med at slå til,« siger Realkreditrådets direktør, Ane Arnth Jensen, som dog er tilbageholdende med at fastslår, hvad det betyder for priserne.

Det tager længere tid at sælge boligen - udbudstiderne er skudt i vejret det seneste år. Parcel- og rækkehuse har gennemsnitligt været udbudt 131 dage - sidste år var det 109 dage. For ejerlejligheder var det 152 dage mod 89 sidste år.

På ejendomsmæglernes hjemmeside Boligsiden.dk viser den seneste opgørelse, at der er 61.339 boliger til salg i alt - altså en del mere end Realkreditrådets opgørelse. Forskellen er, at mæglerne tæller landejendomme, grunde og andelsboliger med - det gør Realkreditrådet ikke, lyder forklaringen.

/ritzau/

BRANCHENYT
Læs også