SAS løb med opmærksomheden

SAS faldt 2,3 pct. efter lancering af ny strategiplan.

Eliteindekset startede onsdagen i negativt terræn, men fik i løbet af dagen indhentet det tabte. C20-indekset lukkede marginale 0,1 pct. højere i 478,55. SAS tiltrak en del af opmærksomheden, idet luftfartsselskabet kom med hovedlinjerne for selskabets nye strategiplan.

Rederiet A.P. Møller - Mærsk (APM), der lukkede 1,1 pct. højere i kurs 64,600, fik hævet sit kursmål hos det tyske finanshus Dredsner Kleinwort til 62.000 fra 53.000. Det skete samtidig med, at APM har solgt sin aktiepost på 20 pct. af den belgiske containerhavn Antwerp Gateway til det israelske Zim Integrated Shipping Service for et uoplyst beløb.

ATP fik medhold i sagen mod TDC og Nordic Telephone Company (NTC). TDC og NTC får således ikke lov til at tvangsindløse aktierne hos minoritetsaktionærerne. TDC-aktien hoppede hele 16,4 pct. til kurs 250.

Vestas har ifølge Bloomberg News fået en mindre ordre fra Canada. Det er selskabet Renewable Energy Generation, som har bestilt møllerne. Der er tale om 18 vindmøller med en samlet kapacitet på 29,7 megawatt. Vindmøllegiganten faldt 0,3 pct. til kurs 366.

Nordea, der lukkede uændret i kurs 85,5, går nu i bokseringen med de andre banker. Banken fjerner betalingen for en række ydelser. Fremover bliver det bl.a. gratis for alle bankens kunder at have netbank og Visa/Dankort. Danske Bank lå 0,5 pct. lavere i kurs 228,8, mens Jyske Bank faldt 0,5 pct. til kurs 407,5.

Carlsberg lukkede 0,3 pct. lavere i kurs 649. Bryggeriet går ind på det indiske marked med sit polske ølmærke Okocim Palone, mens øl af mærket Carlsberg i første omgang holdes ude af markedet.Fuldt fokus
SAS, der faldt 2,3 pct. til kurs 126, har som led i den nye strategiplan annonceret, at flyselskabet vil frasælge Spanair, Air Greenland og BMI. SAS vil fremover fokusere på kerneaktiviteten, flyvning til, fra og inden for Nordeuropa.

Den nye strategiplan indebærer et mål om 20 pct. flere passagerer i de kommende fire år. Der spekuleres i, om den frie kapital skal investeres i nye fly for at fastholde markedsandele. Endvidere vil SAS opnå en ny samarbejdskultur med fagforeningerne.

»Fremgangen skal komme fra flere områder, og ikke kun ved frasalg af de områder, som de selv peger på. Det er nemlig et fremgangsmål, som er noget højere, end det jeg havde ventet. Men det bliver da spændende at se, hvad de får for selskaberne,« sagde Jacob Pedersen fra Sydbank.

Neurosearch har opdateret sin pipeline (produkter under udvikling), hvilket faldt i investorernes smag. Biotekselskabet lukkede 5,9 pct. højere i kurs 288.

RB-Børsen

BRANCHENYT
Læs også