Mink i højere kurs

Optimismen stiger hos de hjemlige pelsdyravlere, da globale opkøbere atter sender prisen på minkskind i vejret

• Fem mio. danske minkskind afsættes i denne uge til opkøbere fra hele verden. Efter et massivt dyk tidligere på året i priserne, peger pilen igen opad for de 2.000 pelsdyravlere.

500 opkøbere er i disse dage på plads hos deres fælles auktionsselskab, Kopenhagen Fur i Glostrup, hvor det hidtil største antal minkskind udbydes under en enkelt salgsuge. Danske pelsdyravlere er førende globalt inden for netop mink, der afsættes til modebranchen.

I 2005/06 hentede pelsavlerne rekordpriser, men den nuværende sæson har tidligere været præget af stor usikkerhed. Det globale pelssalg er nemlig traditionelt stærkt påvirket af vintervejret på de førende markeder. Den forløbne vinter var varm - og udløste lavere omsætning i detailleddet. Derfor var begyndelsen af året kendetegnet ved stor forsigtighed hos opkøberne. Salget blev samtidig præget af en stigende skindproduktion på verdensmarkedet.

Dykkede 20 pct.
På den danske auktion i februar dykkede priserne med ca. 20 pct., og salgsprocenten var meget lav.

Derfor har der indtil nu været mange skind på lager. Auktionen i april gav dog en begyndende ny optimisme, da alle udbudte skind blev solgt. Og den linie er fortsat på juniauktionen, som blev indledt i søndags, Trods det, er der fortsat en pæn vej op til den historiske rekord fra i fjor:

»Priserne er de første dage steget med ca. 5 pct., og salgsprocenten er i top, selvom vi udbyder hele 5,05 mio. skind. Vi er positivt overrasket over det gode salg, som beviser et stort verdensmarked for skind i høj kvalitet og til en fornuftig pris,« siger Erik Ugilt Hansen, formand for Dansk Pelsdyravlerforening/Kopenhagen Fur.

Den hjemlige pelsbranche har samlet i denne sæson 16,2 mio. minkskind til salg - en stigning på ca. én mio. i forhold til året før.

jesper.olesen@jp.dk

Dansk pels
Auktionshus i Glostrup:

?Ejet af ca. 2.000 andelshavere - danske pelsdyravlere.

?Danmark er førende i verden inden for minkskind.

?Omsætning ca. fem mia. kr.

?Har designcenter i København samt eget kontor i bl.a. Beijing

BRANCHENYT
Læs også