Icopal solgt for 6,3 mia.

Danmarks største producent af tagløsninger, Icopal, er blevet solgt til en kapitalfond i Bahrain.

• De fire ejere af Icopal henter 6,3 mia. kr. på et salg til kapitalfonden Investcorp med hovedsæde i Bahrain. Mortgenavisen Jyllands-Posten kunne for få uger siden beskrive, hvordan salget var nært forestående. Salget betyder, at kapitalfonden Axcel, investeringsselskab Kirkbi, FIH Erhvervsbank og amerikanske Carlisle Companies kan dele godt to mia. kr., idet de købte Icopal for ca. fire mia. kr. i 2005.

Det nye ejere vil fortsat udvikle Icopal, forklarer adm. direktør i Investcorp, Yves Alexandre:

»Vi ser frem til at kunne kapitalisere den fremgang, som Icopal har i øjeblikket og få virksomheden til at vokse yderligere, både organisk og gennem selektive opkøb i branchen,« siger han.

Den strategi mødes positivt af Icopals adm. direktør i Danmark, Ole Rosgaard:

»Vi ser dette som en glædelig begivenhed, som i høj grad kommer vores kunder til gode. Med en ny, kapitalstærk ejer styrkes vores fortsatte bestræbelse mod kundefokuseret produktudvikling og totalløsninger.«

Fokus på vækst
Også for medarbejderne i Icopal vil salget give positive eftervirkninger, fremgår det af pressemeddelelsen fra Icopal:

»Vores nye ejer har fokus på vækst, og det går fint i tråd med vores egen strategi. Vi har realiseret en stor vækst i de seneste år, og salget vil sikre, at vi fortsat kan følge denne udvikling,« siger Ole Rosgaard.

peter.nyholm@jp.dk

Icopal
Årsregnskab 2006
•Omsætning: 6,4 mia. kr.

•Driftsresultat: 410 mio. kr.

•Resultat før skat: 352 mio. kr.

•Antal medarbejdere: 3.700

•Icopal har i 2006 opkøbt ni virksomheder i Danmark, Polen, Norge, Frankrig og Sverige med en samlet omsætning på mere end 300 mio. kr. Desuden er der åbnet nye fabrikker i USA og Rusland.

•For 2007 ventes en stigning i både salg og indtjening

•Icopal er en af Europas førende leverandører af produkter til beskyttelse af bygninger og konstruktioner, herunder især tagløsninger, og Nordens førende entreprenør virksomhed inden for tag og luknings-entrepriser i metal og tyndpladestål.

Med en ny, kapitalstærk ejer styrkes vores fortsatte bestræbelse mod kundefokuseret produktudvikling og totalløsninger.
Ole Rosgaard, Icopals adm. direktør i Danmark

BRANCHENYT
Læs også