Job-løfte som smøremiddel

Topchefen for arbejdsgiverorganisationen HTS blev lovet et topjob, hvis han kunne fusionere HTS med Dansk Erhverv.

•Et løfte om et direktørjob i to-tre mio. kr.'s klassen skulle bane vejen for en fusion mellem de to arbejdsgiverorgansationer Dansk Erhverv og Handel, Transport og Service, HTS.

Løftet blev, ifølge Morgenavisen Jyllands-Postens oplysninger, givet til topchefen for HTS, Ole Krog, da de to organisationer i april og maj drøftede, hvordan de kunne erstatte årelange alvorlige uoverenstemmelser med en fusion.

Dansk Erhverv har fra sin fødsel haft som sin altoverskyggende mission at få HTS indlemmet for dermed at blive én af landets mest slagkraftige erhvervsorganisationer. En fusion ville samtidig give Dansk Erhverv råderet over HTS' pengekasse.

Et trumfkort
Jobtilbuddet til Ole Krog var et af Dansk Erhvervs trumfkort under forhandlingerne, der skulle gøde jorden for fusionen, som formanden for Dansk Erhverv, Poul Erik Petersen, længe har arbejdet hårdt for.

Forløbet bekræftes af Arrivas adm. direktør, Johnny Hansen, medlem af bestyrelsen for HTS.

»Sådan som jeg har fået det præsenteret, blev jobtilbuddet givet til Ole Krog under fusions-forhandlingerne,« siger han.

»Nu ser det ud til, at HTS indgår et tæt samarbejde med Dansk Industri. Her handler det ikke om, hvem der tilbydes flest poster, men om, hvilke organisationer, der har mest tilfælles. På vores generalforsamling på mandag vil jeg klart anbefale samarbejdet med DI frem for med Dansk Erhverv,« siger Johnny Hansen.

Han har før været formand for HTS, før organisationen blev splittet i henholdsvis HTS-A, der i dag føres videre under navnet HTS, og HTS-I, der i fjor blev fusioneret med Dansk Handel & Service og skiftede navn til Dansk Erhverv.

Formanden for Dansk Erhverv, Poul Erik Petersen, afviser at have lovet Ole Krog direktørjobbet.

Ole Krog vil ikke kommentere sagen.

HTS' generalsamling ventes på mandag at træffe beslutningen om at nærme sig Dansk Industri.

Et tæt samarbejde mellem HTS og DI ventes i løbet af et års tid at kunne ende i en egentlig fusion, der forlods vil være sikret flertal i hovedorganisationen Dansk Arbejdsgiverforening.

bo.joergensen@jp.dk

BRANCHENYT
Læs også