Vestas udnyttede købelysten

Der var torsdag rift om aktierne fra vindmøllegiganten Vestas, som forstod at udnytte dagens gode stemning på de globale aktiemarkeder. C20-indekset endte med en solid fremgang på 1,4 pct. til 485,35.

Blandt sidepapirerne oplevede regnskabsaktuelle Thrane & Thrane massiv kursfremgang. Dagens mest omtalte selskab var SAS, som onsdag præsenterede en omfattende strategiplan.

Vestas lukkede imponerende 5,5 pct. højere i kurs 386, og aktien er tilbage på niveauet fra ultimo maj. Den Delhi-baserede indiske virksomhed Intex Technologies har planer om at opstille en række vindmøller i det sydlige Indien. Og det sker i samarbejde med danske Vestas og det indiske datterselskab Vestas RRB. Det skrev den indiske avis Deccan Herald.

Lundbeck leverede næststørste C20-fremgang. Medicinalkoncernen lukkede 3,1 pct. højere i kurs 134,5.

Trods den gode stemning på Københavns Fondsbørs solgte investorerne ud af DSV-aktien, som faldt 1,6 pct. til 108,3.

Efter onsdagens præsentation af SAS' strategiplan er luftfarsselskabet omgærdet af spekulationer. SAS vil frasælge Spanair, Air Greenland og andelen på 20 pct. i BMI. Det spanske rejseforetagende Marsans bekræfter, at et tilbud på Spanair er på vej. Det udtalte Marsans bestyrelsesformand, Gonzalo Pascual, ifølge Bloomberg News. SAS lukkede 2,0 pct. højere i kurs 128,5.

Finanshuset Citigroup havde fokus på datterselskabernes værdi. SAS' 95 procents ejerandel af Spanair blev sat til 3,9 mia. skr. (3,1 mia. kr.), mens ejerandelen på 20 pct. i British Midland sættes til 1,5 mia. skr. (1,2 mia. kr.). Det skrev det svenske nyhedsbureau Ticker.

Biotekselskabet Genmab steg 3,1 pct. til kurs 385. Det amerikanske finanshus Goldman Sachs gentog sin købsanbefaling på Genmab-aktien og hævede kursmålet 10 kr. til 383,5.

Simcorp annoncerede en ordre fra franske Scor, som er en af verdens største genforsikringsselskaber. Scor har valgt Simcorp Dimension som sin fremtidige platform. Simcorp steg 3,5 pct. til kurs 1294.

Thrane & Thrane lukkede 4,5 pct. højere i kurs 312,5, efter at kommunikationskoncernen havde præsenteret årsregnskab. Omsætningen steg til 1,12 mia. kr., mens driftsindtjeningen (EBIT) steg til 344 mio. kr. For regnskabsåret 2007/08 venter koncernen en omsætning på 1,35 mia. kr. og en overskudsgrad på 15 pct.

Fra de illikvide selskaber fik investorerne halvårsregnskab fra Roblon, som også hævede sine helårsforventninger. Roblons B-aktie endte 12,8 pct. højere i kurs 1072.

Der var også nyt fra en gammel kending, idet ISS er på vej tilbage på fondsbørsen efter to års fravær. Torsdag oplyste kapitalfondene, EQT og Goldman Sachs Capital Partners, at de undersøger muligheden for en børsnotering i løbet af de næste 12 måneder.

BRANCHENYT
Læs også