Chefens gulerod

arbejdsmiljø Der er for langt mellem chefens skulderklap til de ansatte, mener HK Privat. Omtrent halvdelen af organisationens medlemmer savner ofte at blive anerkendt af chefen, mens seks ud af ti sjældent eller aldrig føler, de bliver rost.

Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet Wilke har lavet for HK Privat.

Faglig chef i HK Privat, Carlo Søndergaard, mener, at arbejdsgiverne skyder sig selv i foden ved ikke at sørge for, at medarbejderne føler sig værdsat.

»Ros er ligesom løn en gulerod, der kan få en medarbejder til at gøre en ekstra indsats,« forklarer han.

Hos arbejdsgiverorganisationen Dansk Erhverv er man enig i, at anerkendelse er vigtigt. Det mener udviklingskonsulent Birgitte Meisner Nielsen også, at virksomhederne er bevidste om. Hun understreger dog, at anerkendelse er andet end skulderklap.

- Anerkendelse er også at tage medarbejderen seriøst og give et konstruktivt modspil, siger hun.

/ritzau/

BRANCHENYT
Læs også