Stadig SUV'er på gule plader

Det er ikke helt slut med de højbenede varevogne til danskerne. Nissan Qashqai er faktisk blevet billigere på gule plader efter afgiftsreformen.

Der er stadig mulighed for at få en højbenet, amerikansk inspireret varevogn til fornuftige priser efter afgiftsreformen. En af de sidst ankomne modeller er Nissans Qashqai, der nu kan fås som varevogn på gule plader til priser fra 187.278 kr. inkl. moms for den billigste version på gule plader med 115 hk og 1,6 liters motor.

Det er faktisk en pæn bid billigere end de 235.551 kr., som samme bil ville have kostet under de gamle afgiftsregler. Det skyldes, at Qashqai vejer under to tons og dermed ville være blevet beskattet med 95 pct. efter det gamle regelsæt mod 50 pct. i dag.

God sikkerhed
Hertil kommer, at bilen får en række fradrag for bl.a. god sikkerhed.

Til sammenligning står samme bil til 273.000 kr. på hvide plader. Nissan regner med, at modellen både kan sælges til private og til virksomheder, som har brug for en økonomisk og billig arbejdsbil uden det store behov for attransportere tunge ting.

Det er dog oplagt at overveje diesel som alternativ. Her fås Qashqai for 199.394 kr. inkl. moms på gule plader, men personbilsversionen koster 100.000 kr. mere.

Jyllands-Posten benyttede lejligheden til at rulle en tur i Qashqai, der efterlod et overvejende positivt indtryk som en komfortabel, forholdsvis praktisk og velkørende by-firehjulstrækker, dog uden stor maskulin offroad-appel. Bilen modtog for nylig topkarakter i crashtesten Euroncap.

BRANCHENYT
Læs også