Barclays gør klar til krig om ABN Amro

Barclays står til at tabe kampen om opkøbet af Hollands største bank, ABN Amro.

Storbritanniens tredje største bank, Barclays Plc, er sikker på at stå som taber i kampen om Hollands største bank, ABN Amro Holding NV, hvis der ikke er hjælp at hente ved de hollandske domstole.

Det erkender Barclays nu og er begyndt at forberede sig til at skulle ud med et bedre tilbud end de eksisterende 65 mia. euro for at vinde ABN Amro.

Et bankkonsortium under ledelse af Storbritanniens næststørste bank, Royal Bank of Scotland Plc, har tilbudt 71,4 mia. euro for ABN Amro. Heraf vil de 79 pct. falde kontant og resten i aktier, mens hele Barclays' tilbud vil falde i form af nyudstedte Barclays-aktier.

På møder med aktieanalytikere og institutionelle investorer de seneste dage, har Barclays ladet forstå, at banken må gøre en del af sit købstilbud kontantbaseret, hvis den skal gøre sig håb om at overbevise aktionærerne i ABN Amro.

Hvor RBS-konsortiet allerede har finansieringen på plads, skal Barclays først til at se nærmere på, hvor stor en del af købstilbuddet, der skal være kontant, og hvordan finansieringen skal stables på benene.

Bange for budkrig
De fleste af Storbritanniens store institutionelle investorer ejer aktier i både Barclays og Royal Bank of Scotland, og de er ikke umiddelbart interesserede i en budkrig imellem de to banker, skriver dagbladet Financial Times.

Kampen om ABN Amro afhænger af, om de hollandske domstole vil give banken lov til at sælge sin amerikanske datterbank LaSalle Banking Corporation til Bank of America. Handelen er aftalt, men hidtil har de hollandske domstole meddelt, at handelen skal godkendes af ABN Amros aktionærer. Hvis det bliver den endelig afgørelse, når sidste retsinstans er hørt, står RBS-konsortiet med de bedste kort på hånden.

Hvis derimod domstolene siger god for salget af LaSalle, vil Barclays formentlig løbe af med sejren.

Blandt analytikere er det vurderingen, at Barclays i disse dage pønser på bruge de 21 mia. dollars, som Bank of America skal betale for LaSalle, som en del af den plan, der skal betyde et mere spiseligt tilbud på ABN Amro.

louiedk@jp.dk

BRANCHENYT
Læs også