Stilhed efter stormen

Det blev aldrig til de store udsving hos obligationerne i løbet af torsdagen. De danske obligationer endte en anelse højere.

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede torsdag 0,07 point højere i kurs 95,32 med en effektiv rente på 4,68 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35'erne 0,15 højere i kurs 88,25 med en effektiv rente på 5,25 pct.Gode vækstbetingelser
Ved eftermiddagstid fik investorerne en forsmag på fredagens inflationsopgørelse. Det amerikanske producentprisindeks blev præsenteret. Kerneproducentprisindekset (eksklusiv fødevare- og energipriser) steg i maj 0,2 pct. målt på månedsbasis, efter at det lå uændret i april. Ifølge Bloomberg News havde analytikerne også ventet en stigning på 0,2 pct. i maj.

Torsdag formiddag fik investorerne forbrugerpriser fra eurozonen, hvilket heller ikke affødte nogle overraskelser. Inflationen lå i maj på 1,9 pct. og var dermed uforandret i forhold til måneden forinden.

Den Europæiske Centralbank var ved formiddagstid aktuel med sin månedsoversigt for juni, og centralbanken ser gode betingelser for vækst i eurozonen.

USA-pristal i dag
I Schweiz hævede centralbanken ikke overraskende renten med 25 basispoint til 2,50 pct. Dermed følger Schweiz i hælene på de seneste rentestigninger på den globale scene.

I Japan er der renteannoncering natten til fredag. Her ventes renten at blive fastholdt på 0,50 pct.

Investorerne får i eftermiddag præsenteret ugens vigtigste finansielle offentliggørelse, når det amerikanske forbrugerprisindeks for maj kommer. Økonomerne venter, at kerneforbrugerprisindekset (eksklusiv fødevare- og energipriser) er steget 0,2 pct. efter en fremgang på 0,2 pct. i april.

RB-Børsen

BRANCHENYT
Læs også