Tilbage i rampelyset

ISS' adm. direktør Jørgen Lindegaard er på vej tilbage som virksomhedens førstesælger i aktiebørsernes rampelys. Samtidig får han efter alt at dømme fordoblet sin millioninvestering i ISS.

•Koncernchef Jørgen Lindegaard får efter alt at dømme fordoblet sin investering i ISS. Han har selv investeret et tocifret millionbeløb i selskabet, som nu ser ud til at bliver børsnoteret igen.

»Jeg har det fint med, at der bliver skabt værdier i selskabet. Når der sker nu, hurtigere end ventet, så skyldes det, dels at markedet har åbnet sig for virksomheder af vores type, dels at ISS har gjort det fremragende og dokumenteret resultatet,« siger Jørgen Lindegaard.

Han afviser, at det lå i kortene, da blev ansat til at erstattede den detroniserede topchef Eric Rylberg, at en børsnotering lå lige om hjørnet.

»Jeg tror ikke, nogen havde forventet, at det ville ske så hurtigt. Men vi har gjort det langt bedre end beskrevet i vores forretningsplan, samtidig med at markedet er meget attraktivt lige nu,« siger han.

Han henviser bl.a. til, at ISS på det seneste har fået en god placering i vækstlande i Asien og i Sydamerika.

»På de markeder er der organiske vækstrater på over 15 pct. Vi bliver anerkendt for vores kvalitet, og det, at vi har fået en global tilstedeværelse, gør, at vi kommer op i en helt anden liga. Summen af alt det betyder, at ejerne og bankerne kan se, at det vil være en fordel at gennemføre en børsnotering nu,« siger han.

Nyder opmærksomhed
Da Jørgen Lindegaard forlod jobbet som topchef for SAS, sagde han samtidig farvel til at bruge størsteparten af sit job på analytikere og roadshows, og han forklarede, at han så frem til at bruge sin tid på forretningen i stedet.

»Det har været en lettelse at kunne koncentrere sig mere om virksomheden. Men i tider, hvor der er megen fokus på at skaffe medarbejdere, må jeg erkende, at medieopmærksomheden desværre koncentrerer sig omkring de børsnoterede virksomheder,« siger Jørgen Lindegaard.

Derfor ser han frem til, at ISS igen bliver børsnoteret.

»Jeg undervurderede den mangel på interesse fra offentligheden, som vi blev ramt af. Når man er en mere anonym virksomhed smitter det negativt af på mange ting i hverdagen. Jeg har aldrig haft noget mod opmærksomheden; det er spændende at være ude at sælge virksomheden hver dag,« siger han.

Forskellen er ens
Jørgen Lindegaard mener, at jobbet som topchef i en børsnoteret og en ikke-børsnoteret virksomhed er næsten det samme.

»Relationerne til ejerne og governance principperne er næsten de samme, som havde vi været børsnoteret. Vi har netop udarbejdet det mest udførlige årsberetning nogensinde. Der har været megen snak om, at kapitalfonde er lukkede, men virksomhederne, som de ejer, er i hvert fald ikke mere lukkede, end de hele tiden har været,« siger han.

max.stougaard@jp.dk

peter.nyholm@jp.dk

BRANCHENYT
Læs også