Imerco solgt og har vokseværk

ISENKRAM Investeringsselskab ejet af Mikael Goldschmidt køber 40 pct. af Danmarks største isenkramkæde.

•Danmarks største isenkramkæde, Imerco, opgiver frivilligheden og bliver en kapitalkæde. Ambitionen er aggressiv vækst og åbning af mindst 20 nye butikker.

Det er investeringsselskabet M. Goldschmidt Capital A/S, der køber knap 40 pct. af Imerco, mens de enkelte isenkræmmere beholder resten af aktierne i det nye selskab.

Modellen betyder, at de isenkræmmere, der vælger at sælge deres butik, både får et kontant beløb i hånden og en andel af aktierne i den nye kapitalkæde. Isenkræmmerne bliver medejere og fortsætter som ansatte butikschefer. Dermed får de andel i den vækst, der ventes at blive resultatet af omdannelsen til kapitalkæde.

»Løsningen sikrer, at isenkræmmerne fortsat har en aktiv og engageret rolle i den videre udvikling af Imerco som landets førende isenkramkæde,« siger Christian Boye, der er bestyrelsesformand for Imerco.

128 andelshavere stemte for et salg, mens 10 var imod bestyrelsens forslag om at indgå en aftale med investeringsselskabet. Ja-sigerne repræsenterer ifølge Imercos bestyrelse 97,4 pct. af butikkernes samlede indtjening.

Tjente på ejendomme
Manden bag opkøbet i Imerco er den 50-årige Mikael Goldschmidt, der har skabt sig en formue i ejendomsbranchen. For to år siden solgte han sit ejendomsselskab Atlas Ejendomme til den islandske koncern Baugur Group for et milliardbeløb.

Mikael Goldschmidt har fortsat en portefølje af ejendomme, og tidligere i år stiftede han investeringsselskabet M. Goldschmidt Capital A/S, der investerer i mindre og mellemstore virksomheder i Danmark.

»Vi er glade for den store opbakning og tillid, som Imercos andelshavere i dag har. Vi mener, at det er lykkedes at finde en både intelligent og balanceret model, som gør, at alle parter står tilbage som vindere,« siger direktør Søren Bjørn Hansen, M. Goldschmidt Capital.

Imercos andelshavere besluttede i november sidste år at undersøge mulighederne for at omdanne kæden til en kapitalkæde. Siden har Imerco og rådgiverne undersøgt markedet, og der er kommet adskillige bud på kæden.

Blandt fordelene ved at være en kapitalkæde er, at Imerco hurtigere kan etablere nye butikker på særligt attraktive adresser, udnytte stordriftsfordele bedre og øge investeringerne i renoveringer og nye aktiviteter.

jenserik.rasmussen@jp.dk

Imerco
•Danmarks største frivillige isenkramkæde med 145 butikker. Markedsandelen er på ca. 30 pct. I 2006 havde Imerco en butiksomsætning på 1,3 mia. kr. og en vækst på 8 pct.

M. Goldschmidt Capital A/S

•Adm. Dir. Mikael Goldschmidt har i 28 år været aktiv i ejendoms- og investeringsbranchen. Ejer gennem M. Goldschmidt Holding en række ejendoms- og investeringsselskaber. Etablerede i år datterselskabet M. Goldschmidt Capital A/S, der forestår direkte investeringer i mindre og mellemstore virksomheder i Danmark.

BRANCHENYT
Læs også