Grøn it-strategi fra Sander

It-branchen sender lige så megen CO -2 ud i atmosfæren som flybranchen.

Men it-forureningen kan let begrænses, og på et møde i IKT-rådet (rådet for informations- og kommunikationsteknologi) i går fik it- og videnskabsminister Helge Sander (V) opbakning fra både offentlige institutioner og private virksomheder til at gøre noget ved problemet.

»Derfor har han netop nedsat et hurtigt arbejdende embedsmandsudvalg, som inden den 1. juli skal fremlægge et såkaldt åbningspapir, hvor mulighederne for at handle bliver beskrevet.

»Jeg ønsker at der skal ske noget hurtigt; derfor har jeg bedt om at få udarbejdet et åbningspapir, der kan danne grundlag for at få yderligere input fra branchen,« forklarer Helge Sander.

Tanken er, at åbningspapiret skal sendes til høring blandt IKT-rådets medlemmer og at der herefter skal udarbejdes en egentlig handlingsplan.

Ifølge Gartner Group, der har udarbejdet analysen, som viser, at it-branchen udleder 2 pct. af verdens CO -2 , kommer arbejdet med at udarbejde it-miljøstrategier højt på virksomhedernes dagsorden.

»De kan vælge enten selv at tage et initiativ eller at vente på at de bliver reguleret,« sagde Simon Mingray, viceresearchdirektør hos Gartner Group for to uger siden ved en konference i Barcelona.

Helge Sander kan dog ikke sige om den kommende strategi kommer til medføre regulering.

»Der er ikke kun tale om et dansk problem eller om et EU-problem. Danmark skal blive et foregangsland på området, så vi kan tage vores erfaringer med til den internationale klimakonference i 2009,« siger han.

max.stougaard@jp.dk

BRANCHENYT
Læs også