Novo holdt C20 i plus

Carlsberg, Novo og A.P. Møller lukkede med pæne stigninger.

C20-indekset bevægede sig tirsdagen igennem i positivt terræn, dog uden at finde et stabilt leje. Den tyske ZEW tillidsindikator skuffede, hvilket fik sat sit aftryk. C20-indekset lukkede 0,4 pct. højere i 485,9 godt hjulpet på vej af Novo Nordisk.

Novo Nordisk lukkede 1,4 pct. højere i kurs 565, hvilket var den største stigning i C20-regi. En amerikansk rapport om det føderale ressourceforbrug til behandling og forebyggelse af diabetes blev præsenteret. Rapporten viste, at der blev brugt 80 mia. dollars eller 443 mia. kr. i USA i 2005 på området.

A.P. Møller - Mærsks olieaktiviteter var i fokus, efter at Berlingske Business og Dagbladet Børsen havde haft fokus på potentialet olieaktiviteterne i henholdsvis Qatar og Nordsøen. APMs B-aktie lukkede 1,1 pct. højere i kurs 67.600.

»Det er den slags artikler, vi er vant til at se, og det er ikke noget, som markedet bør falde ned af stolene af«, sagde chef for Sales Trading Mads Zink fra Danske Markets. Mads Zink understreger dog, at det er positivt nyt.

Carlsberg lukkede 1,2 pct. højere i kurs 676. Det amerikanske finanshus Merrill Lynch udråbte mandag Carlsberg som mulig køber af den britiske samarbejdspartner Scottish & Newcastle. Carlsbergs koncernchef, Nils Smedegaard, afviser ifølge Jyllands-Posten, at Merrill Lynch har information derom fra Carlsbergs rækker.

Vestas, der faldt 2,1 pct. til kurs 377, har fået en mindre ordre på 18 vindmøller af typen V90-2.0 MW til Italien. Den tyske konkurrent RWE Power investerer 100 mio. euro i polske vindmølleparker.

Genmab fortsatte mandagens negative udvikling og biotekvirksomheden faldt 3,7 pct. til kurs 368. Det amerikanske finanshus Bear Stearns sænkede sin anbefaling på Genmab til den negative "underperform" fra neutrale "peerperform".

VVS-koncernen Brdr. A&O Johansen, der lukkede 4,1 pct. lavere i kurs 1860, nedjusterede prognosen for helåret til ca. 110 mio. kr. før skat fra ca. 150. mio. kr.

»Der er boligbyggeriet, der går ned, mens kontorbyggeriet fortsat er højt. Men det er boliger, A&O Johansen primært kører på, hvilket rammer A&O Johansen«, sagde analytiker Daniel Patterson fra Danske Equities.

I kølvandet af det dansk/tyske salg af Scandlines melder DFDS sig nu interesseret i at overtage Scandlines fragtruter i Østersøen, hvis det bliver aktuelt. DFDS lukkede 0,1 pct. højere i kurs 742.

H+H Industries, der steg 2,8 pct. til kurs 2260, opjusterede for anden gang i år forventningerne til indtjeningen. Selskabet venter nu et resultat før skat på 190-210 mio. kr. mod 170-190. Det er fremgang i Polen der er grundlag for opjusteringen.

RB-Børsen

BRANCHENYT
Læs også