ZEW skuffede

Det danske obligationsmarked lukkede tirsdag i positivt terræn. Dagens nøgletal gav investorerne inspiration. Den meget svingende tyske ZEW-erhvervstillidsindikator skuffede, mens investorerne fik lidt svage boligmarkedstal fra USA. Det gav kursstigninger og rentefald.

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede tirsdag 0,28 point højere i kurs 95,64 med en effektiv rente på 4,64 pct. Blandt realkreditobligationerne sluttede 4-35'erne 0,27 højere i kurs 88,27 med en effektiv rente på 5,25 pct.

Ved formiddagstid fik investorerne præsenteret en overraskende svag tillidsindikator fra ZEW-instituttet. ZEW-indikatoren faldt overraskende til 20,3 i juni i forhold til 24,0 måneden forinden. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde analytikerne ventet en stigning til 29,0.

Underkomponenten i offentliggørelsen for den nuværende situation steg derimod til 88,7 i juni i forhold til 88,0 måneden forinden. Offentliggørelsen fik obligationerne til at stige, men de tabte efterfølgende en del af gevinsten.

»Det kraftige fald i ZEW-indikatoren er lidt overraskende, men der var tale om, at vi skulle begynde at se en udvikling i retning af en mindre optimisme«, udtalte analytiker Anette Skovgaard fra Nordea Markets til RB-Børsen. Det overordnede billede af den tyske økonomi er fortsat ekstremt positivt, bemærkede Anette Skovgaard. Fokus er nu rettet frem mod fredagens Ifo-erhvervstillidsbarometer.

Ved eftermiddagstid blev de amerikanske opgørelser over påbegyndte boligbyggerier og byggetilladelser for maj fremlagt. De skuffede en anelse, idet forrige opgørelser blev nedrevideret. Den såkaldte "housing starts" faldt til 1,474 mio. enheder fra nedrevideret 1,506 mio. enheder opgjort på årlig basis. Ifølge Bloomberg News havde analytikerne ventet et fald i påbegyndte boligbyggerier til 1,472 mio. enheder målt på årsbasis.

RB-Børsen

BRANCHENYT
Læs også