Ny Chef for Yahoo

Den udskældte Yahoo-chef, Terry Semel, er trådt tilbage og overlader roret til en af de oprindelige stiftere, Jerry Yang.

usa

Internet-portalen Yahoo har tabt terræn i kampen med Google i den seneste tid og firmaets chef, Terry Semel, er blevet kritiseret for at mangle konkrete planer for, hvordan Yahoo skal genvinde det tabte.

Det har nu fået Terry Semel til at trække sig og overlade chefstolen til Jerry Yang, der startede Yahoo sammen med David Filo for 13 år siden.

Den taiwanesisk-fødte Jerry Yang har allerede været chef for Yahoo i en årrække, så han kender opgaven, men han overtager posten på et kritisk tidspunkt for selskabet. Et internt papir, der forleden slap ud til offentligheden, taler om nedskæringer på helt op til 20 pct. af de 10.000 medarbejdere og kritiserer samtidig selskabets uoverskuelige ledelsesstruktur.

Hvis man ser på selskabets regnskabstal klarer Yahoo sig godt med en omsætning på 1,7 mia. dollars og et overskud på 142 mio. dollars i første kvartal af 2007. Men det ser ikke ud af meget ved siden af Google, der tjente en mia. dollars i første kvartal.

Det menes at både Microsoft, Time Warner og News Corp er interesseret i et partnerskab eller en overtagelse af Yahoo.

EPN

..

BRANCHENYT
Læs også