Revisionshjælp til MCT-top

retssag Bagmandspolitiet har brugt 15 mio. kr. eksklusiv moms på revisorassistance i straffesagen om Memory Card Technology, men forsvarsadvokaterne vil have deres egne revisorer på banen.

John Rasmussen (tidligere Trolle) og Henrik Sørensen, begge tidligere direktører i den krakkede it-koncern, Memory Card Technology (MCT), har fået penge til at hyre deres eget revisionsteam under den igangværende straffesag.

Bagmandspolitiet har tiltalt de to for blandt andet bedrageri, regnskabssvindel og kursmanipulation i MCT, hvilket er sket på forarbejde af revisionsfirmaet KPMG, der har lavet skyggeregnskaber på MCT fra 1997-2000.

Analysen har afsløret sminkede omsætningstal og oppustede varelagre, men forsvarsadvokaterne mener, der i vidt omfang er tale om efterrationaliseringer. D

e har desuden svært ved at forstå, hvordan KPMG kan afdække så store svindelnumre, når både Ernst & Young og PricewaterhouseCoopers år efter år har skrevet under på blanke påtegninger i MCT's regnskaber.

15 mio. til revisorer
»Vi skal bruge revisorerne til at kunne forholde os kritisk til den rapport, som KPMG har lavet til bagmandspolitiet. Hvad var det, de generalforsamlingsvalgte revisorer fik at vide, siden de leverede blanke påtegninger,« siger advokat Henrik Feldt-Rasmussen, der er forsvarer for den tidligere økonomidirektør i MCT, Henrik Sørensen.

Revisorerne, som ikke er fundet endnu, skal ikke lave en decideret modrevision. Det ville dommeren i Københavns Byret, Ulrik Stage-Nielsen, ikke tillade.

»Noget sådan vil ikke blive tilladt fremlagt under sagen eller honoreret af statskassen,« sagde Stage-Nielsen i forbindelse med kendelsen. Men det har heller aldrig været formålet, siger Henrik Feldt-Rasmussen, der forudser, at revisionsarbejdet kan gå i gang i løbet af juli.

Bagmandspolitiet har selv betalt 15 mio. kr. eksklusiv moms til KPMG for deres bistand, og det er ikke unormalt i større sager, siger chef for bagmandspolitiet Jens Madsen:

»Når man skal have eksperthjælp på et så svært tilgængeligt område, så koster det mange penge,« forklarer han.

Da Bagmandspolitiet fik hjælp af PricewaterhouseCoopers til at granske en større sag om sidegadevekselerer, den såkaldte Options Invest-sag, kostede det 22 mio. kr.

Bagmandspolitiet endte tilmed med at tabe sagen.

jesper.hoberg@jp.dk

BRANCHENYT
Læs også