DR strammer nettet om døgnnyheder

DR betegner DR Updates første uge som en succes, og det får TV 2 News til at overveje sit tilbud til internetseerne.

DR ser med tilfredshed tilbage på sidste uge. Ikke på grund af de 325 stillinger, som sparekniven skar væk. Men fordi den første uge af den internetbaserede nyhedskanal DR Update var en succes, hvis man spørger DR selv.

Selv om arbejdsnedlæggelserne torsdag også ramte DR Update, havde nyhedskanalen besøg af 155.000 forskellige seere i den første uge.

»Vi synes, det går rigtigt godt. I forhold til arbejdsnedlæggelsen og de tekniske forudsætninger, vi har haft, er vi ganske godt tilfredse,« siger Nicolai Porsbo, der er chef for dr.dk.

Kanalens første målsætning er at have omkring 200.000 unikke besøg om ugen.

Den anden danske udbyder af 24-timers nyheder i levende billeder, TV 2 News, havde i uge 23 576.000 ugentlige kontakter. Det vil sige tv-seere over tre år, som har zappet over på kanalen i mere end ét minut.

Også i det lys er Nicolai Porsbo velfornøjet.

»At vi så hurtigt kan komme i en position, hvor vi som onlineprodukt kan konkurrere med et tv-medie, er vi rigtig glade for,« siger han.

Giver spekulationer
Og hos TV 2 News har man da også fået øjnene op for DR's satsning på internettet.

»Vi sidder ikke og holder øje med alt, hvad de gør. Det ville nu også hurtigt blive kedeligt. Men det er en potentiel konkurrent, som giver os anledning til overvejelser,« siger Mikkel Hertz, der er chef for tv-stationen.

Det er adgangen til TV 2 News på internettet, der skal op til revision. I øjeblikket koster et internetabonnement 29 kr. om måneden, mens DR Update er gratis.

»Vi må overveje, om det samme skal være tilfældet hos os. Men det er noget, der skal forhandles med vores satellit- og kabeldistributører. Begynder vi at forære det hele væk, saver vi måske den gren over, som vi selv sidder på,« siger Mikkel Hertz.

Hos DR Update går overvejelserne i stedet på, hvordan man skal udvikle sig i fremtiden.

»På DR Update får vi en bedre kontakt med vore seere. Det skal vi udnytte i fremtiden,« siger Nicolai Porsbo.

morten.nystrup@jp.dk

BRANCHENYT
Læs også