Lidl indtager storbyer

Den tyske Lidl-butikskæde har i Århus åbnet sin 42. butik i Danmark og har svært ved at skaffe personale. Kæden vil ikke bruge udenlandsk arbejdskraft.

Efter knap to år i Danmark åbnede den tyske discountkæde Lidl torsdag sin butik nummer 42. Det skete i Århus. Dermed begynder butikskæden for alvor kampen om kunderne i de allerstørste byer, og det sker på et tidspunkt, hvor manglen på arbejdskraft ikke alene er udpræget i plejesektoren, men så sandelig også i den lavtlønnede butikssektor.

Alligevel har Lidl ingen planer om at importere arbejdskraft fra udlandet.

På en tilfældig junidag kan man på Lidls hjemmeside se en fortegnelse over op til 70 ledige stillinger som enten butiksassistent, souschef eller butikschef.

Direktør Finn Tang Sørensen oplyser, at Lidl i lighed med mange andre områder kæmper for at skaffe personale, men listen over ledige job dækker ikke bare over arbejdskraftbehovet lige nu, men også over, at man er i gang med en løbende ekspansion med åbning af flere butikker.

I mange produktionsvirksomheder er en del tyskere og polakker blevet ansat i ufaglærte stillinger, men Lidl vil ikke gå den vej. I hvert fald ikke når det gælder butikspersonale.

»De steder i virksomheden, hvor personalet har kundekontakt, mener vi ikke, at der må være en sprogbarriere. Derfor har vi kun ikke-dansktalende ansat på vores centrallager i Kolding,« siger Finn Tang sørensen.

Lidls plan er at runde omkring 100 butikker inden for en kort årrække, ligesom det er sket i Norge og Sverige. En butik nummer to og tre i Århus kan komme på tale. Til august etablerer Lidl sig i hovedstadsområdet med en butik på Frederiksberg og senere på året i Glostrup. Siden kommer turen til Kastrup på Amager.

/ritzau/

BRANCHENYT
Læs også