Lille kursfald

Det danske obligationsmarked lukkede torsdag marginalt lavere, da kursfaldene fra morgenstunden blev indsnævret henover dagen. Fokus er nu rettet mod rentemødet i den amerikanske centralbank i aften. Der er bred enighed om, at centralbanken ikke vil pille ved renten, derfor er opmærksomheden rettet mod den efterfølgende pressemeddelelse.

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede torsdag 0,07 point lavere i kurs 95,97 med en effektiv rente på 4,59 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35'erne 0,01 point lavere i kurs 88,30 med en effektiv rente på 5,24 pct.

Fokus er nu rettet mod den amerikanske centralbank som i aften afholder rentemøde, og der er bred enighed hos økonomerne om, at centralbanken fortsat holder renten uændret på 5,25 pct.

En stigning i væksten
»Den amerikanske centralbank har ventet en stigning i væksten og et fald i inflationen, og det er præcist, hvad der er sket. Den komfortable situation kan medføre, at centralbanken undlader kommentaren om, at inflationen ser noget høj ud, men banken vil fastholde, at frygten for inflationen er det største problem, som centralbanken står overfor,« vurderer chefanalytiker hos Danske Bank Teis Knuthsen.

Eurostat var torsdag formiddag aktuel med stigningen i pengemængden M3 for eurozonen, som steg 10,7 pct. i maj sammenlignet med måneden forinden. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde analytikerne ventet en stigning på 10,4 pct. Den Europæiske Centralbank har en målsætning om, at pengemængden skal stige med 4,5 pct. på årsbasis.

Den toneangivende amerikanske T-bond lå ved dansk lukketid 1/32 point lavere i kurs 95 15/32 med en effektiv rente på 5,08 pct. En euro kostede lukketid 1,346 dollar. Dermed blev dollaren svækket en anelse mod euroen.

RB-Børsen

BRANCHENYT
Læs også