Ingen terrorfond

REJSER Der bliver ingen fælles retningslinjer for, hvordan rejsebureauer og forsikringsselskaber skal håndtere situationen, hvis en terrorbombe rammer ferieparadiset.

Familie- og Forbrugerminister Carina Christensen (K) har skrottet planerne om en fælles hjemrejsefond, som skulle finansiere hjemrejsen for danskere, der blev ramt af terror på ferien.

Fonden skulle gælde for danskere, som ikke var kommet direkte til skade, men som befandt sig i nærheden af terrorhandlingen og gerne ville hjem.

»Erfaringerne har vist, at rejsebranchen påtager sig det ansvar, man kan forvente, og danske turister kan komme hjem før tid, hvis de føler sig utrygge,« siger Carina Christensen.

Det var Carina Christensens forgænger Lars Barfoed (K), der efterlyste retningslinjer for hjemrejse, efter det egyptiske feriemål Sharm El Sheik blev ramt af terrorbomber i sommeren 2005.

Hos Dansk Rejsebureau Forening er man meget overrasket over ministerens udmelding.

Branchen har rykket for en løsning siden 2005, men forbrugerministeren har altså valgt at fastholde den nuværende hjemrejseordning i forbindelse med terror og naturkatastrofer, hvor rejsebranchen selv er ansvarlig for at få sendt utrygge gæster hjem.

/ritzau/

BRANCHENYT
Læs også