3F stævner ISS i sag om lønsedler

3F finder det urimeligt, at ISS ikke vil tilbagebetale manglende løn, som falder for forældelsesfristen på fem år. Derfor stævner forbundet nu ISS.

Oven på en massiv oplysningskampagne og offentlig bevågenhed oplever 3F nu, at rengøringsselskabet ISS betaler velvilligt, når selskabet har betalt for lidt i løn til rengøringsassistenterne. Men dermed er de generelle problemer med løn-snyd i rengøringsbranchen endnu ikke en saga blot.

»Rengøringsselskaberne bliver ved med at snyde, og folk bliver ved at komme med lønsedler, som viser manglende betalinger. ISS betaler prompte, når vi finder fejl, men kun for de seneste fem år. Vi mener, at det er urimeligt, for vores medlemmer har knoklet - uanset om det er fem eller ti år siden. Derfor har vi nu bedt vores jurist om at køre en sag på forældelsesfristen,« oplyser forhandlingssekretær hos 3F, Marianne Henriksen.

Afviser kritik
3F har derfor stævnet ISS for at få selskabet til at betale i sager, der ligger længere tilbage end fem år.

HR-direktør hos ISS, Finn Vestergaard, mener ikke, at der er noget at komme efter, fordi lovgivningen netop indeholder en forældelsesfrist.

ISS afviser også at se stort på forældelsesfristen og i stedet give rengøringsfolkene den løn, de retmæssigt har gjort sig fortjent til før sommeren 2002.

»Hvis der var tale om en generel ændring af forældelsesfristen, så vi kunne gøre tilsvarende krav gældende mod vores kunder, så ville vi også gerne gøre det. Men vi kan naturligvis ikke ensidigt afvige fra den gældende lov,« siger Finn Vestergaard.

Men hvis medarbejderne er blevet underbetalt for 6-8 år siden, så er det vel ikke andres ansvar end jeres?

»Jo, det er et fælles ansvar. Arbejdsgiverne har et ansvar for at udbetale korrekt løn. Lønmodtagerne har et ansvar for at tjekke, at de har fået den løn, de har krav på. Jeg synes, at fem år er lang tid til at undersøge, om den løn, man har fået, er korrekt.«

BRANCHENYT
Læs også