Annonce-boom på internettet

Annoncørerne har for alvor fået øjnene op for internettet.

Først kom brugerne. Så kom annoncørerne.

Internettet er for alvor blevet en pengemaskine, hvor reklamer og annoncer kæmper om forbrugernes gunst. Den seneste kvartalsopgørelse over annonceomsætningen på de danske internetmedier viser vækstrater på 50 pct. og en omsætning på 163 mio. kr. alene på bannerannoncer. Det konstaterer Foreningen af Danske InternetMedier (FDIM), som har udarbejdet undersøgelsen af internetmediet i 1. kvartal 2007.

»Det er længe siden, at vi på internettet sidst har set så kraftige vækstrater. Med den start ser det ud til, at vi kan forvente et år med fortsat stor vækst i annonceomsætningen på nettet. Mit bud er, at vi ender omkring 30 pct., når året er gjort op,« siger Christian Peytz, formand for FDIM.

Danmark i top
Den største vækst bidrager bannerannoncerne med. Bannerannonceområdet er vokset med 56 pct. i forhold til 1. kvartal 2006 og med 29 pct. i forhold til 4. kvartal. Ifølge FDIM ligger Danmark i top, når det gælder annonceomsætning pr. internetbruger kun overgået af Storbritannien og USA.

»De vækstprocenter, som vi ser lige nu, bliver ikke ved i samme tempo. Men der er endnu ikke tegn på afmatning. Den dag konjukturerne falder tilbage til et lavere gear vil det dog gå hårdere ud over de traditionelle medier end det vil på internettet,« lyder forudsigelsen fra Christian Peytz, der samtidig konstaterer, at meget også tyder på, at internetmedierne er blevet bedre til at tage sig betaling for reklamerne.

Den største omsætning hos internetmedierne ligger i kategorien Markedspladser, som tegner sig for 260 mio. kr. i første kvartal.

Jobannoncemarkedet alene står for 103 mio. kr. i 1. kvartal, hvilket er en stigning på 34 pct. i forhold til samme kvartal 2006 og en stigning på 40 pct. sammenlignet med sidste kvartal 2007.

Her er toppen dog formentlig ved at være nået, vurderer FDIM.

Omsætningstallene bygger på indberetninger fra FDIM's medlemmer samt estimater fra markedets aktører. Omsætningen for søgeordsannoncering indgår ikke i den kvartalsvise opgørelse da den største spiller på det marked, Google ikke er medlem af FDIM og derfor ikke indrapporterer omsætning.

maria.dalhoff@jp.dk

BRANCHENYT
Læs også