Torm stak fra de andre aktier

Det blev fredag til en stille afslutning på det danske aktiemarked, hvor sommerstemningen har spredt sig.

C20-indekset bevægede sig gennem dagen på begge sider af nul, men stigende inflationsbekymring fra den amerikanske arbejdsmarkedsrapport sendte eliteindekset ud i negativt terræn. C20 lukkede således 0,1 pct. lavere i 497,71. Torm sejlede mod strømmen efter forslag om at udbetale udbytte.

D/S Torm lukkede 3,3 pct. højere i kurs 224,3. Rederiet bekendtgjorde fredag, at der planlægges at udbetale udbytte på samlet to mia. kr. i stedet for det planlagte aktietilbagekøbsprogram. Forslaget skal dog først godkendes på en ekstraordinær generalforsamling i august.

»Ationærerne får det samme beløb - bare på en anden måde. Det er næsten en fordel for aktionærerne, idet de får beløbet hurtigere og samtidig får Torm sin handlefrihed,« sagde D/S Torms bestyrelsesformand, Niels Erik Nielsen.

Danisco, der faldt 2,2 pct. til kurs 415, fik fredag en salgsanbefaling af det amerikanske finanshus Goldman Sachs, der samtidig gav Danisco-aktien et kursmål på 390 kr. Danisco oplyste videre, at den sydafrikanske virksomhed Innovative Ingredients, der leverer teknologi til den sydafrikanske bageriindustri, er blevet opkøbt. Danisco ser købet som en god mulighed for at styrke positionen i Sydafrika, der er det femtestørste marked i verden for bagerienzymer.

B&O inde i varmen..

BRANCHENYT
Læs også