Penge til Torm-ejere

Rederiet Torm har besluttet at opgive sit påtænkte aktietilbagekøb pga. tekniske problemer , og fordi transaktionen vil lægge for store begrænsninger på Torms operationelle og strategiske handlefrihed i de kommende måneder.

Det fremgår af en børsmeddelelse fra rederiet fredag. De to mia. kr., som siden salget af aktierne i Dampskibsselskabet Norden og købet af aktierne i OMI Corporation har været afsat til tilbagekøbsprogrammet, vil bestyrelsen i stedet foreslå udbetalt til aktionærerne som ekstraordinært udbytte.

Udbyttebetalingen skal have generalforsamlingens godkendelse, og derfor indkalder bestyrelsen til ekstraordinær generalforsamling tirsdag den 14. august. Under forudsætning af, at generalforsamlingen giver grønt lys for udbyttebetalingen, vil bestyrelsen at gennemføre den først i september i år efter offentliggørelsen af Torms halvårsregnskab den 31. august 2007, skriver Torm-bestyrelsen.

Den ekstraordinære generalforsamling vil sandsynligvis samtidig skulle tage stilling til bestyrelsens forslag til en afløser for Vestas-chef Ditlev Engel, der efter fem år i Torm bestyrelsen netop har meddelt, at han ønsker at trække sig.

MMV

BRANCHENYT
Læs også