Topjob

H. C. Madsen, Adm. direktør i Danske Spil.

Hvad er den vanskeligste beslutning, du har måttet tage i din tid som leder?

Det er tilbage i min tid i Ikea, da vi besluttede at lukke et varehus i Aalborg, mens vi udvidede andre steder. Det var den rigtige beslutning på det tidspunkt, men meget svært, når der er mange mennesker involveret.Og den mest spændende beslutning?

Da jeg var i FDB besluttede vi at ændre forretningens navn fra FDB til COOP. Det var spændene og udfordrende, da det var et vigtigt skridt i arbejdet med at adskille forretningen fra foreningen.Hvor mange timer bruger du på arbejdspladsen i en typisk uge?

Jeg har aldrig gjort det op, for jeg bruger den tid, der er nødvendig. Nogle gange tager det en weekend med, men jeg går ikke og tæller. Jeg har valgt at fokusere på at opgaven skal løses, og at man kun får stress af det man ikke når.Hvordan bruger du dit faglige netværk i hverdagen?

Det gør jeg ved at gå til forskellige arrangementer, møder, foredrag og sammenkomster. Det giver inspiration i hverdagen i spillebranchen, der er meget afgrænset. For at være en god direktør, synes jeg, man skal have et bredt perspektiv på andre industrier og til samfundet generelt. Det får man ved at færdes i samfundet.Har du brugt, eller bruger du en karriererådgiver, erhvervspsykolog eller personlig coach?

Nej, det har jeg aldrig gjort, for det har jeg ikke følt behov for. Jeg bruger mere mine nærmerest kollegaer og familie. Men det betyder ikke, at jeg ikke kunne få brug for det en gangHvis du frit kunne vælge blandt denne verdens store ledere, hvem ville du så helst bede om gode råd?

Profiler som Clinton og Kennedy har turde at flytte grænser og kigge fremad. Jeg beundrer Clinton for hans menneskelighed og for hans kontakt med befolkningen. Kennedy har jeg respekt for, fordi han f.eks. i forbindelse med Cuba-krisen håndterede enorme stresssituationer.Hvilken egenskab sætter du størst pris på hos dig selv?

Det kan jeg ikke svare på, men det er vel noget med engagement og fokusering.Hvad er den væsentligste drivkraft i dit arbejdsliv?

Min drivkraft er udvikling. Der er altid noget, man kan gøre bedre i morgen end i dag. Jeg elsker at være med til at udvikle en virksomhed og komme fremad. At se virksomheden og menneskerne vokse og skabe resultater. Det inspirerer mig voldsomt.Hvad kan give dig

søvnløse nætter?

Uløste problemer og løse ender. For at undgå søvnløse nætter plejer jeg at skrive en problematik, der rumsterer i hovedet, ned på papir og lave et notat. Det klare tankerne og hjælper også til at definere problemet. Det gør det nemmere at sove om natten, og det gør det også nemmere for kollegaerne at forstå problemet.Hvad ville du kaste dig over, hvis du fra i morgen fik 365 dages betalt frihed?

Hvis jeg fik tilbudet ville jeg stille og roligt sige nej tak, for det er ikke det, jeg har lyst til. Jeg har den frihed nu, som jeg med rette skal have i denne fase i livet. Jeg har travlt med jobbet, netværket, bestyrelsesposterne og familien, og det er det, jeg gerne vil. Jeg går ikke og savner, at jeg ingen ting skal lave.

Læs også