Ganske små udsving

Obligationsinvestorerne fik ikke de helt store nyheder fra nøgletalsfronten, så mandagens små rentefald blev anset som en modreaktion efter de seneste rentestigninger.

Den tyske industriproduktion viste styrke, men det var ventet af økonomerne. Mandag blev det kun til ganske små udsving i valutamarkedet, så dollaren ligger fortsat på et lavt niveau mod euroen.

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede fredag 0,05 point højere i kurs 95,24 med en effektiv rente på 4,70 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35'erne 0,02 point højere i kurs 87,87 med en effektiv rente på 5,30 pct.

Den tyske industriproduktion blev offentliggjort mandag middag og viste en stigning på 1,9 pct. i maj sammenlignet med måneden forinden. På årsbasis steg produktionen 4,6 pct. i maj. Det var helt på linje med forventningerne fra en rundspørge foretaget af Bloomberg News, og opgørelsen havde derfor ingen effekt på obligationskurserne. Forrige opgørelse af industriproduktionen skuffede, så den seneste udgave kan have fjernet lidt bekymringer om styrken i den tyske økonomi.

»Industriproduktionen var på linje med forventningerne, så opgørelsen havde ikke nævneværdig kurseffekt. Mandagens rentefald er en modreaktion på de seneste rentestigninger,« udtalte analytiker Anders Svendsen fra Nordea Markets til RB-Børsen.

Inden de europæiske markeder åbnede, fik investorerne tal fra den tyske betalings- og handelsbalance. Det overraskede analytikerne med et større handelsoverskud.

Den toneangivende amerikanske T-bond lå ved dansk lukketid 7/32 point højere i kurs 94 31/32 med en effektiv rente på 5,14 pct. En euro kostede ved lukketid 1,363 dollar.

Den amerikanske centralbankchef, Ben Bernanke, går tirsdag på talerstolen, og emnet er inflationen.

RB-Børsen

Læs også