C20-indekset tilbage over 500

De danske aktier lukkede onsdag markant højere, efter at investorerne havde oplevet massive kurstab i dagens indledende handel.

C20indekset sluttede 1,0 pct. højere i 500,67. De europæiske aktier havde det klart sværere, hvor især de tyske aktier fik klø fra start til slut.

»Investorerne har mistet noget af appetitten på aktierne i de globale markeder, hvilket sker til fordel for carry trading (lån i lavrentelande placeres i højrentelande, red.),« udtaler senioraktierådgiver Michael Munck fra Ringkjøbing Bank.

A.P. Møller - Mærsks B-aktie lukkede 2,4 pct. højere i kurs 71.600. I onsdagens tidlige handel var B-aktien trykket helt ned i kurs 68.700. Datterselskabet APM Terminals har budt på at bygge og drive den indonesiske havn Bojonegara. Det oplyser Bloomberg News. APM Terminals er et af otte selskaber, der har budt på havnen, som skal tage noget af presset på havnen i hovedstaden Jakarta.

Lundbeck lukkede imponerende 3,6 pct. højere i kurs 142,5, hvilket skete, uden at Lundbeck havde sendte nyt ud til investorerne. Dermed blev Lundbeck-aktien dagens topscorer i C20-regi.

Carlsberg-investorerne sluttede også dagen med en god oplevelse, idet bryggeriaktien lukkede 2,5 pct. højere i kurs 696. Carlsbergs satsning i den internationale vinsektor bliver ført an af design- og konsulentfirmaet Sieberthead. De har således skabt navnet, design og arbejder på positioneringen af vinen, der hedder Invenio, som især skal sælges i England.

GN Store Nord, som lukkede uændret i kurs 66, fik onsdag gentaget sin købsanbefaling af Ringkjøbing Bank med et kursmål på 90. Investorerne afventer appelsagen, som begynder den 1. august, vedrørende salget af GN Resound til schweiziske Phonak. Ringkjøbing Bank ser størst mulighed for, at GN Resound-salget til Phonak bliver gennemført, dog med betingelser, som kan give justeringer af den tidligere aftalte salgspris.

Ved samme lejlighed fik Sydbank en købsanbefaling fra Michael Munck. Senioraktierådgiveren venter, at Sydbank den 14. august vil aflægge et godt halvårsregnskab trods de seneste kursfald i Sydbank-aktien. Kursfaldene skyldes generelle bekymringer efter problemerne med det sekundære lånemarked i USA. Sydbank lukkede uændret i kurs 263.

Danisco sluttede 0,4 pct. højere i kurs 418 efter tirsdagens uro på bagsmækken. De vedvarende kursfald hos Danisco har skabt ønsker hos mindre aktionærer om en opsplitning af Danisco i en ingrediensdel og en sukkerdel, men storaktionæren ATP ser mindre lyst på ideen om en opdeling af Danisco.

Aktierne i den færøske Eik Banki stormede frem onsdag på sin første handelsdag på Københavns Fondsbørs. Eik Banki lukkede i kurs 730, hvilket var markant højere end emissionskursen på 575 kr.

RB-Børsen

Læs også