Posten med i alliance mod ISS

SERVICE Fem store virksomheder har slået sig sammen i en ny alliance. Formålet er at slå servicegiganten ISS skakmat som den absolut største leverandør af brede serviceløsninger i Danmark.

Servicekoncernen ISS skal for alvor have konkurrence på det danske hjemmemarked.

Post Danmark bliver dermed det femte ben i et nyt serviceselskab, der vil tage kampen op med mastodonten ISS om at tilbyde virksomheder brede serviceløsninger på alt lige fra græsslåning, rengøring, datascanning og sikkerhedsvagter.

Allerede sidste år annoncerede fire servicevirksomheder, Forenede Service, Dansikring, Glenco og HedeDanmark, en strategisk alliance, som skulle i krig med ISS. Nu er et egentligt joint-venture en realitet, og samtidig indtræder Post Danmark i alliancen.

Præsenteres i august


De fem partnere ejer hver 20 pct. af det nystiftede selskab FN af 4. juli 2007 A/S, hvor den hidtidige salgschef hos Forenede Service, Hans Torp, er indsat som direktør. Når alliancen den 10. august 2007 bliver officiel, skifter selskabet navn til Facility Network, der refererer til betegnelsen for den type forretning, firmaet skal slå sig på - facility service og facility management.

Det er et marked, der i Danmark domineres af ISS, som sidste år omsatte for næsten 3,5 mia. kr. Også Sodexho og Compass nævnes som nogle af de kommende konkurrenter, Facility Network gerne vil tage markedsandele fra.

»I de seneste måneder har vi lært hinanden bedre at kende, og vores samarbejde fungerer godt. Derfor tager vi nu skridtet fuldt ud, hvor vi etablerer det man kan kalde en fælles salgscentral. Vi får alle flere strenge at spille på, og derfor vil vi kunne matche ISS, når det handler om at servicere de store kunder,« siger Peer C. Krogh, stifter og hovedaktionær i Forenede Service.

Virksomheden, som i dag er den næststørste rengøringskoncern i Danmark efter ISS, har flere gange oplevet, at de allerstørste kunder har valgt ISS som serviceleverandør frem for Forenede Service. Årsagen har ifølge Peer C. Krogh været, at kunderne vil have den leverandør med den bredeste vifte af serviceydelser. Ifølge koncernchefen tabte Forenede Service på den baggrund for halvandet år siden rengøringskontrakten med TDC, der i dag er ISS' største danske facility service-aftale.

Det nye joint-venture har valgt forretningschefen for facility services i Post Danmark, Morten Anker Nielsen, som bestyrelsesformand.

»Det er lidt for tidligt at sige, hvor stort et potentiale, der er i selskabet, for vi er stadig i gang med at undersøge de markedsmæssige muligheder. Men der er ingen tvivl om, at flere og flere kunder efterspørger de store brede kontrakter, og det er et marked, vi gerne vil ind på,« siger Morten Anker Nielsen.

Øget konkurrence


ISS i Danmark fik sidste år et resultat på 185 mio. kr. I de seneste tre år har ISS i Danmark øget sin omsætning. ISS Danmark har dog mærket modstand med øget konkurrence og større krav fra kundernes side. Alligevel tager konstitueret direktør i ISS Danmark A/S, Allan Aebischer, imod udfordringen med sindsro:

»I ISS hilser vi konkurrence velkommen. Konkurrence er med til at øge opmærksomheden om dette marked, og det har vi ingen problemer med. Fordelen ved vores forretning er, at vores kunder kun skal gå et sted hen, selv om der skal løses mange forskellige opgaver,« siger Allan Aebischer, ISS.

Men det er netop den fordel, som den nye konkurrent vil ramme ISS på:

»I det nye firma bliver der fem indgange til samtlige tilbud. Hvis en af mine kunder ønsker at få klippet sin hæk, så kan jeg via HedeDanmark nu også klare det,« siger Peer C. Krogh, Forenede Service.

Det nye selskab skal foreløbig kun agere på det danske marked.

Læs også