Kurshop for tredje dag i træk

Det danske obligationsmarked lukkede onsdag med pæne kursstigninger, idet tirsdagens bekymringer i forhold til det sekundære lånemarked i USA fortsat havde hovedrollen i stykket, som nu har varet i tre dage og har fået investorerne til at søge mod sikker havn.

Den positive stemning blev dog lidt indsnævret, efter at onsdagen bød på et stort udsalg af nye tyske statsobligationer.

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede onsdag 0,14 point højere i kurs 95,99 med en effektiv rente på 4,58 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35'erne 0,05 point højere i kurs 88,45 med en effektiv rente på 5,22 pct.

»Flugten til sikker havn har markant understøttet obligationsmarkedet,« udtaler obligationsstrateg hos Evolution Securities, Elisabeth Afseth, til Bloomberg News.

»Vi venter, at denne udvikling vil fortsætte et godt stykke tid endnu, og det vil understøtte obligationsmarkedet,« vurderer strategen.

Bekymring
Bekymringerne for det amerikanske sekundære lånemarked opstod tirsdag, efter at Moody's sænkede kreditvurderingen af en sum obligationer, som er tilknyttet dette marked. Desuden oplyste finanshuset Standard & Poor's, at det sandsynligvis også vil ændre sin kreditvurdering på en række obligationer til en samlet værdi af 12 mia. dollar.

Den positive stemning onsdag blev indsnævret lidt forud for et stort salg af tyske statsobligationer til en samlet værdi af syv mia. euro.

Tirsdag solgte Grækenland og Holland tilsammen statsobligationer for 7,7 mia. euro.

»Det er svært at forestille sig, at de europæiske obligationskurser kan stige meget mere, set i lyset af onsdagens øgede udbud af obligationer,« vurderer obligationschef hos Nomura International, Charles Diebel, overfor Bloomberg News.

RB-Børsen

Læs også