APM Terminals åbner ny storhavn i Marokko

Mærsks havneselskab, APM Terminals, fortsætter ekspansionen med sin 49. havn - en ny dybvandshavn ved Tanger i Marokko.

A. P. Møller - Mærsks havne- og terminalselskab, APM Terminals, og partneren Akwa Group har åbnet sin 49. containerterminal, en dybvandshavn ved Tanger i det nordlige Marokko.

Det oplyser APM Terminals, som selv forventer, at ”Tangier Med Port” med sin strategiske placering kan udvikle sig til et af containerskibsfartens fremtidige knudepunkter. Allerede i dag passerer over 200 skibe dagligt Gibraltarstrædet på deres vej ad verdens nord/syd- og øst/vest-gående fragtruter. Og som dybvandshavn er Tangier Med Port samtidig udrustet til at betjene verdens største containerskibe i ”Emma Mærsk”-klassen.

»Visionen er at tilbyde kunderne flere muligheder og løsninger i Gibraltarstrædet og give dem en konkurrencefordel på verdensmarkedet. Den nye terminal udvider vores globale portefølje af terminaler på en af verdens vigtigste shippingruter,« siger adm. direktør Kim Fejfer, APM Terminals, der kontrollerer 90 pct. af havnen, mens partneren, Akwa Group, sidder på de sidste 10 pct. af havnen.

Tangier Med Port er en del af det hidtil største infrastrukturprojekt i Marokkos historie. Et projekt, som omfatter nye motorveje, jernbanelinjer og anden infrastruktur.

Ifølge Etienne Rocher, direktør for APM Terminals Tangier, har APM Terminals og Akwa Group arbejdet tæt sammen med den marokkanske regering og med Tangier Mediterranean Special Agency (TMSA) om at få færdiggjort havneprojektet til tiden.

»Med de nye job, muligheder og udenlandske investeringer, vi har lagt grunden til, forventer vi at begynde et helt nyt kapitel i udviklingen af markedet i den vestlige Middelhavsregion,« siger havnedirektøren, som oplyser, at havnen p.t. beskæftiger 300 primært marokkanske ansatte, men inden årets udgang forventer at have endnu 700 medarbejdere på lønningslisten.

Med åbningen af den nye havn driver A.P. Møller-Mærsks ekspansionsivrige havneselskab, APM Terminals, nu 49 havne verden over, hvoraf de syv p.t. er under udvidelse. Derudover har selskabet endnu 13 nye projekter på vej i bl.a. Le Havre (Frankrig), Dachan Bay og Yantian (begge Kina) samt Virginia på den amerikanske østkyst.

mette.volander@jp.dk

Læs også