Containere scannes

Fra udgangen af året vil stort set alle containere, der ankommer til amerikanske havne, blive skannet for radioaktivt indhold.

Det oplyste USA's minister for national sikkerhed, US Department of Homeland Security, Michael Chertoff, på et pressemøde fredag i forbindelse med hans besøg i tvillingehavnene i Los Angeles og Long Beach, som i dag står for over 40 pct. af al containertrafik til USA.

Initiativet har til formål at forhindre, at en radioaktiv såkaldt ”Dirty Bomb” smugles ind i USA via containerskibe.

Ifølge Michael Chertoff er der nu installeret over 1.000 bombescannere til at spore radioaktivitet med i en række amerikanske hovedhavne. Men Chertoff oplyste, at amerikanerne er godt på vej med en ny type scannere, som kan sikre en både hurtigere og mere effektiv containerkontrol.

A. P. Møller - Mærsks havne- og terminalselskab, APM Terminals, bliver på lige fod med alle andre containerrederier i landet berørt af, at bombescanningerne fra årsskiftet udrulles i fuld skala.

I dag driver APM Terminals 11 havne på den amerikanske vest- og østkyst og har endnu en havn, i Virginia på østkysten, under opførelse.

mette.volander@jp.dk

Læs også