Bilby uden motor

Danmarks største bilby Silkeborg lider som flere andre danske byer den tort fra nytår at miste sit motorkontor. Fra årsskiftet skal bilejere og bilhandlere til Århus for at få nummerplader eller have omregistreret en bil.

»Det er en katastrofe,« siger næstformanden i Garantiforeningen Bilernes By, Kenneth Pedersen, til Midtjyllands Avis.

Fra den 1. januar overgår landets motorkontorer nemlig fra politiet til skattemyndighederne. Og skattefar har ingen planer om at beholde et motorkontor i Silkeborg.

Motorkontoret i Silkeborg flytter dermed til nærmeste skattecenter, som ligger i Århus. Overvejelser om at digitalisere ind- og omregistreringen af biler over internettet er udsat og bliver tidligst til noget i efteråret 2008. Så foreløbig skal både privatpersoner og bilhandlere køre til motorkontoret i Århus for at indregistrere deres biler.

»Jeg er dybt rystet. Jeg fatter slet ikke, hvordan man kan tage sådan en beslutning. Det skal vi have op på et møde i Garantiforeningen Bilernes By, for det vil vi ikke acceptere,« siger Kenneth Pedersen.

Han støttes af flere politikere og Bilbranchen under Dansk Industri, som har omkring 500 bilforhandlere som medlemmer på landsplan. Bilbranchen vil efter sommerferien mødes med skattemyndighederne, da problemet ikke kun rammer i Silkeborg men er landsdækkende.

Motorkontoret i Silkeborg er blandt de motorkontorer i Danmark, der foretager flest om- og indregistreringer.

/ritzau/

Læs også