Skuffelse hos Volvo

Verdens næststørste lastbilproducent, Volvo Group, kunne ikke indfri forventningerne til 2. kvartal 2007. Det er især udviklingen i USA, der skuffer. Investorerne straffede ved at sende aktien ned 6,5 pct. straks fra morgenstunden.Verdens næststørste lastbilproducent, Volvo Group, kunne ikke indfri forventningerne til 2. kvartal 2007. Det er især udviklingen i USA, der skuffer. Investorerne straffede ved at sende aktien ned 6,5 pct. straks fra morgenstunden.

Overskuddet endte på 5,97 mia. svenske kr. før skat, hvilket er en tilbagegang på 7,5 pct. fra samme kvartal i fjor. Analytikerne havde ventet en vækst til 6,6 mia. kr. i kvartalet. Regnskabet viser en ekstraordinær omkostning på 275 mio. kr. omkring opkøbene af japanske Nissan Diesel og amerikanske Ingersoll-Rands vej-aktiviteter. Driftsindtjeningen faldt 6,5 pct. til 6,12 mia. kr. i perioden.

Volvos omsætning gik 9 pct. frem til 71,45 mia. kr., i underkanten af forventningerne. Ordreindgangen inden for lastbiler steg i Europa med 68 pct., mens der var en tilbagegang i de amerikanske ordrer på 20 pct. i kvartalet. Tirsdag nedjusterede amerikanske Paccar sine forventninger til det amerikanske lastvognsmarked, mens forventningerne til Europa blev fastholdt.

Læs også