Lille løft i kurserne

Det danske obligationsmarked lukkede onsdag højere og forsatte dermed den seneste tids gode takter. Det er fortsat bekymringerne for det amerikanske boligmarked og det sekundære lånemarked, som er drivkraften bag den øgede efterspørgsel efter de fastforrentede papirer. Onsdagens amerikanske boligmarkedstal kom ind svagere end ventet og understøttede obligationskurserne.

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede onsdag 0,27 point højere i kurs 96,91 med en effektiv rente på 4,46 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35'erne 0,12 point højere i kurs 88,82 med en effektiv rente på 5,29 pct.

Der har ikke rigtigt været noget nøgletal, som for alvor har kunnet flytte markedet. De amerikanske boligmarkedstal viste en svag udvikling i salget af eksisterende huse, men modsat viste priserne en pæn vækst, så samlet havde det ikke den store effekt, vurderede senioranalytiker hos Nordea Markets Anders Matzen.

De amerikanske boligmarkedstal skuffede onsdag eftermiddag nok en gang, idet salget af eksisterende huse faldt med 3,8 pct. til 5,75 mio. enheder i juni. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde analytikerne ventet et mindre fald i salget på 2,2 pct. til 5,86 mio. enheder. Modsat steg priserne lidt overraskende 0,3 pct. i juni.

Onsdag formiddag kom der tal fra Frankrig, hvor erhvervstillidsbarometeret var uforandret på 110 i juli sammenlignet med måneden forinden. Det var på linje med analytikernes forventninger.

Den toneangivende amerikanske T-bond lå ved dansk lukketid 4/32 point højere i kurs 96 29/32 med en effektiv rente på 4,89 pct. Dollaren steg markant mod euroen, idet investorerne spekulerede i, at problemerne ved det sekundære amerikanske lånemarked har ramt enkelte europæiske storbanker. En euro kostede ved lukketid 1,371 dollars.

RB-Børsen

Læs også