11 olieselskaber mistænkt for bestikkelse

11 selskaber er af det amerikanske udenrigsministerium blevet bedt om at udlevere dokumenter i forbindelse med en bestikkelsessag i bl.a. Nigeria.

11 olie- og olierelaterede selskaber har modtaget et brev fra det amerikanske justitsministerium, som sætter selskaberne i forbindelse med bestikkelse af toldere i bl.a. Nigeria, skriver finansavisen Wall Street Journal.

Justitsministeriet sætter de 11 unavngivne selskaber i forbindelse med det schweiziske shippingselskab Panalpina World Transport Holding Ltd., som er blevet bedt om at udlevere dokumenter om sine services i Nigeria, Kasakhstan og Saudi-Arabien for de 11 unavngivne selskaber.

Ifølge avisen modtog de 11 Panalpina-kunder den 2. juli et brev fra ministeriet, hvor de bliver bedt om at oplyse i hvilke lande, de siden 2002 har samarbejdet med Panalpina og hvilke tjenester, der er tale om. Desuden er selskaberne blevet tilsagt til møder i Washington med de amerikanske statsanklagere.

APM ikke nævnt
Hos A. P. Møller - Mærsk, som har aktiviteter i alle tre lande, forlyder, at Mærsk ikke er blandt de 11 mistænkte.

»Jeg har forhørt mig i koncernen, og ingen har modtaget et sådant brev,« siger pressemedarbejder Thomas Grøndorf fra A. P. Møller - Mærsk til Reuters.

A.P. Møller - Mærsk har bl.a. olie- og gas-aktiviteter i Kasakhstan og containerrederiet Maersk Line har kontoer i både Saudi Arabien (Dammam, Jeddah og Riyadh) og i Nigeria (Lagos, Port Hartcourt og Calabar).

Derudover driver Mærsks havneselskab, APM Terminals, havnene i Opapa og Onne.

mette.volander@jp.dk

..

Læs også