Skatteopgør om kantinemad

Markante prisstigninger på kantinemad, kantinelukninger i hundredvis og mere usund mad til medarbejderne bliver konsekvensen af et nyt lovforslag, der sætter kantinemomsen i vejret, mener erhvervsorganisationer.

Voldsomme prisstigninger på kantinemad for medarbejdere såvel som virksomheder og døden for op mod 1.000 kantiner på landsplan bliver konsekvensen, hvis et nyt lovforslag om kantinemoms vedtages.

Det mener erhvervsorganisationen HTS, der bl.a bakkes op af Dansk Erhverv. Virksomheder, der sælger kantinemad til medarbejderne billigere end fremstillingsprisen, skal nemlig fremover indbetale moms til staten for hele fremstillingsprisen ifølge lovforslaget.

»Hvis de ekstra omkostninger skal betales af medarbejderen, vil det i mange tilfælde betyde en fordobling af den nuværende pris, når man skal betale moms af en fiktiv pris,« siger Henrik Friis, afdelingschef i HTS.

Mange virksomheder trækker i dag medarbejderne 200-400 kr. om måneden for at være med i en kantineordning med daglig buffet. Det vil være umuligt fremover, med mindre arbejdsgiverne alene dækker ekstra-regningen.

Bomber trivslen tilbage

..

Læs også