TV 2-chef søger nye græsgange

Anders Kronborg, der for nylig blev vraget til jobbet som topchef hos TV 2, forlader en station i kommercielt blæsevejr. En kyndig økonomimand, men usikker strateg, lyder eftermælet.

Der har været gang i svingdøren hos TV 2 de seneste 18 måneder, og i går kom turen så til kanalens konstituerede adm. direktør og økonomidirektør Anders Kronborg, der forlod Kvægtorvet til fordel for et chefjob i et unavngivent internationalt medieselskab.

Anders Kronborg efterlader en station, som er under økonomisk pres og har tabt markedsandele på sin altafgørende hovedkanal.

TV 2 kom ud af første halvår med et underskud på 65 mio. kr., og nedjusterede samtidig forventningerne til helåret markant.

Som økonomidirektør og højre hånd for Per Mikael Jensen, der forlod topjobbet hos TV 2 til fordel for gratisavis-imperiet Metro International, har Anders Kronborg stået for skud siden nedjusteringen.

»Man har lagt nogen offensive budgetter, og nok spredt sig over for meget. Så TV 2 er i dag hårdt spændt for,« vurderer medieanalytikeren Henrik Abraham.

Blandede karakterer

..

Læs også