Danish Crown klar til opkøb

Slagterikoncernen vil øge forædlingen af svinekød, så det udgør halvdelen af det samlede salg.

Efter det bedste resultat i fem år er slagterigiganten Danish Crown klar til fortsat vækst og formentlig flere opkøb. Det sker samtidig med, at mange af koncernens ejere, danske svineproducenter, aktuelt er ude i et voldsomt økonomisk stormvejr.

Verdens største eksportør af svinekød, Danish Crown, har de seneste år været gennem omfattende rationaliseringer og frasalg af selskaber, som ikke passer ind i hovedforretningen - kød. Omvendt har Danish Crown også den seneste tid sat fart i en række opkøb som skal styrke den landmandsejede koncern. Og adm. direktør Kjeld Johannesen fastslår:

»Vi vil fortsat arbejde benhårdt på organisk vækst. Men samtidig har vi jo allerede iværksat flere opkøb på især vigtige nærmarkeder. Der kan komme flere til, hvis nye muligheder passer ind i vores strategi,« mener Kjeld Johannesen.

Han understreger, at ud over lande tæt på Danmark er Danish Crown også meget optaget af udviklingen på nye store kødmarkeder som f.eks. Rusland og Kina.

Danish Crown har en ambition om, at halvdelen af omsætningen skal hentes gennem forædling af kød i koncernens stribe af datterselskaber i ind- og udland.

Andelen nåede i regnskabsåret 2006/07 de 40 pct., men vokser i det nye år yderligere via allerede annoncerede opkøb af selskaber i bl.a. England, Sverige og Slovakiet.

Netop i Sverige er Danish Crown i hård kamp med den store aktør på markedet, finskejede Scan. Danish Crown har i år gennemført opkøb i Sverige og forhandler netop nu også om at overtage et landmandsejet slagteri, KLS, der omsætter for 750 mio. kr.

Siden offentliggørelsen af planen har Scan også meldt sig som køber af det svenske slagteri. Men meget tyder på, at Danish Crown er førstevalg. Det er i hvert fald meldingerne fra KLS-bestyrelsen.

Sverige er interessant

..

Læs også