GN Store Nord markant højere

De danske aktier bevægede sig dagen igennem i positivt terræn, og C20 lukkede således 1,3 pct. højere i 496,30 med alle medlemmerne i plus. GN Store Nord oplevede massiv medvind efter ny fokus på frasalget af GN Resound, mens D/S Torm aflagde halvårsregnskab, der tilfredsstillede investorerne.

Den seneste tids finansielle uro blev tonet ned, efter at Ben Bernanke udtalte, at den amerikanske centralbank vil agere som nødvendigt for at mindske skaderne på privatforbruget og den økonomiske vækst.

GN Store Nord steg markante 5,4 pct. til kurs 53,8, uden at der var nyt til investorerne fra selskabet. En kilde tæt på markedet bemærkede til RB-Børsen, at det er udenlandske finanshuse, som er på indkøb. Det gav løse spekulationer om, at en ny investeringscase i GN Store Nord kan være på trapperne. Fokus er på GN Store Nords bestræbelser på at sælge GN Resound-enheden, efter at handlen med Sonova (tidligere Phonak) faldt på gulvet.

Produkttankrederiet D/S Torm, der lukkede 3,8 pct. højere i kurs 236,5, aflagde fredag morgen halvårsregnskab, hvilket indeholdt en opjustering af helårsprognosen. For hele 2007 opjusterer Torm forventningerne til et overskud før skat på 800-820 mio. dollars fra 780-800 mio. dollars. Der er stadig ikke taget højde for OMI-købet i forventningerne. Torm venter årlige omkostningssynergieffekter på 10-15 mio. dollars fra opkøbet af OMI. Der er større synergieffekter gemt i milliardopkøbet af det amerikanske rederi OMI end hidtil antaget. Det mener analytiker Dan Togo Jensen fra Handelsbanken.

A.P. Møller - Mærsk's B-aktie lukkede 1,1 pct. højere i kurs 71.500. Olieselskabet Mærsk Olie og Gas lukker fra weekenden den britiske platform Janice for at foretage almindelige vedligeholdelsesarbejder på den. Den vil være lukket i omkring en måned...

BRANCHENYT
Læs også